― Marketing ―

Izazov za Samsungovu seriju: Motorola pokazala dva nova Razr preklopnika, dolaze i u Evropu

- Marketing -

Nakon nekoliko mjeseci silnih glasina i još više mjeseci ne tako suptilnih najava, Motorola je napokon najavila sljedeću generaciju sklopivih telefona.

Predvodi je Razr 40 Ultra sa svojim velikim 3,6-inčnim ekranom na poklopcu i Snapdragon 8+ Gen 1 čipsetom. Drugi telefon je Razr 40 koji se vraća na Snapdragon 7 Gen 1 te donosi manje prostran 1,5-inčni vanjski ekran.

Ključna funkcija Moto Razr 40 Ultra je njegov vanjski ekran od 3,6 inča. Riječ je o najvećem preklopnom ekranu na preklopnom poklopcu s 10-bitnim AMOLED panelom rezolucije 1066 x 1056 piksela, brzinom osvježavanja od 144 Hz i zaštitnim staklom Gorilla Glass Victus.

- Marketing -

Smartfon dolazi s mnoštvom interaktivnih pozadina i prilagođenih brojčanika sata.

Kao i kod prošlih sklopivih Razr uređaja, na vanjskom ekranu slobodni ste raditi gotovo sve – od gledanja YouTube videa, čitanja pojedinosti o navigaciji u Google kartama i mogućnosti odgovaranja na poštu – bez otvaranja glavnog ekrana.

Razr 40 Ultra ima 6,69-inčni FHD+ LTPO AMOLED glavni ekran s brzinom osvježavanja od 165 Hz, podrškom za HDR10+ i maksimalnom svjetlinom od 1400 nita. Panel od ultra tankog stakla (UTG) ima petoslojnu zaštitu i nema otvora kada je zatvoren zahvaljujući strukturi šarki u obliku suze.

Prednja kamera od 32 MP ugrađena je na vrhu zaslona, dok na boku imamo skener otiska prsta.

Okvir na Razr 40 Ultra izrađen je od aluminija, dok stražnja strana ima Gorilla Glass Victus u Infinite Black i Glacier Blue bojama ili vegansku kožu u Viva Magenta boji. Razr 40 Ultra tanak je samo 6,99 mm u rasklopljenom stanju i 15,1 mm u sklopljenom stanju, a teži 188 grama. Motorola je smanjila komponente šarki na 85 dijelova što bi trebalo pomoći u dugovječnosti i izdržljivosti. Telefon se također može postaviti na stražnju stranu u više kutova.

Što se kamera tiče, imamo glavni senzor od 12 MP s optičkom stabilizacijom slike i ultraširoki modul od 13 MP koji također služi i kao makro kamera.

Softversku stranu pokriva Android 13 s Moto MyUX sučeljem i Ready For desktop sučeljem kada se spoji na vanjski monitor. Razr 40 Ultra ima bateriju od 3800 mAh s podrškom za žičano punjenje od 30 W i bežično punjenje do 5 W. Smartfon u Kini dolazi u Infinite Black, Glacier Blue i Viva Magenta bojama. Cijena u Europi iznosi 1,199 eura, a dostupan je od jučer.

- Marketing -

Općinski sud u Kaknju u 2023. godini izrekao 22 zaštitne mjere prema počiniocima nasilja u porodici

U periodu od 01.01. do 31.08.2023. godine Općinski sud u Kaknju je, shodno odredbama Zakona o zaštiti od nasilja u porodici Federacije BiH, počiniocima...