Iz Vlade KS objasnili gdje je ‘nestalo’ 1.840 doza vakcina:– Ističu da je razlika od 1.840 doza raspoređena prema osoblju i štićenicima staračkih domova, mobilnim timovima svih domova zdravlja KS za vakcinisanje građana koji su iz medicinskih razloga vezani za kuću…

Zbog interesa dijela javnosti u vezi s objavom Vlade Kantona Sarajevo o obustavi vakcinacije u Zetri, te sumnje o nestanku dijela vakcina, iz Službe za protokol i press KS ponudili su pojašnjenje.

- Marketing -

– Svaka doza u ukupnom broju od 12.800, dodijeljena Kantonu Sarajevo, tačno se zna gdje je raspoređena i iskorištena. Planom imunizacije Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo njih 10.960 je utrošeno u Zetri, vrste Astra Zeneca i dio Sinovac – naveli su iz Službe.

Ističu da je razlika od 1.840 doza raspoređena prema osoblju i štićenicima staračkih domova, mobilnim timovima svih domova zdravlja KS za vakcinisanje građana koji su iz medicinskih razloga vezani za kuću, te medicinskom osoblju koje je naknadno iskazalo interes za vakcinaciju.

– Nadamo se skorom nastavku vakcinacije – dodali su u saopćenju.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano