Iz poštovanja prema Sušiću neću odgovoriti na pitanje da li bih bio selektor BiH

Mehmed Baždarević, proslavljeni bh. fudbaler i nogometni treenr jedan je od onih koji se spominju kao mogući nasljednik Safeta Sušića na klupi reprezentacije BiH, piše novinska agencija Patria. Ipak, Baždarević uz svu ljubav koju gaji prema BiH i želji da postane selektor na ovu temu nije želio govoriti.

– Neumjesno je govoriti o tome da li bi neko želio preuzeti reprezentaciju, pa naravno da bi, ali sada je bez veze pričati o tome. Trenirati selekciju zemlje u kojoj ste igrali u kojoj ste rođeni, zar to nije ostavrenje sna, ali iz respekta prema Safetu Sušiću ne bih pričao o tome. Ako nekad dođe vrijeme, vidjet ćemo – kaže Baždarević za NAP.

Popularni Meša bio je prvi kapiten reprezentacije BiH za koju je odigrao 11 utakmica, a nastupe Zmajeva u Brazilu Meša je doživio pozitivno i ponosan je na uspjeh koji su postigli samim odlaskom.

– Svi smo bili ponosni i sretni što smo uopće otišli na Svjetsko prvenstvo i ne smijemo ni jednog trenutka reći da smo nezadovoljni. Što se mene tiče dojam je izuzetno pozitivan. Od tri utakmice dvije smo igrali sa renomiranim reprezentacijama koje su na papiru odmah u startu imale više iskustva i svega od nas. Čestitao bih reprezentativcima, stručnom štabu, e sad da smo mi više očekivali zato što smo navijači, jesmo, jer nismo realni – dodao je Baždarević.

Bh. trener sa francuskom adresom kaže da se kada su se utakmice završile svi pomislili da smo mogli malo više, ali za prvo iskustvo na Mundijalu ovo je bilo i više nego odlično.

– Mi smo uspjeli zadovoljiti svjetsku javnost. Možda smo trebali malo više, ali za mene je izuzetno dobro predstavljena reprezentacija BiH na Mundijalu. Govorim ovo kao navijač, da li sam objektivan ne znam. Sigurno je da je bilo prostora za još nešto više. Ne bih govorio o sudijskim odlukama, o sreći, umoru neka to radi stručni štab – kazao je Baždarević.

Inače, negativnosti oko reprezentacije Baždarević je čitao, ali je i poručio da se „lopta mora spustiti“, jer kvalifikacije za Euro počinju vrlo brzo.

– Ja sam trener i bio sam stari igrač, ali mislim da moramo stvari ovako gledati igrači su dobri, loši, potrebni ili ne. Reprezentaciji BiH trebaju i stari i mladi, a ako ima igrača koji su istrošeni ne u nogama nego u glavi to stručni štab i ljudi iz Saveza treba da riješe – dodao je Baždarević, potcrtavajući da se odulke ne smiju ishitreno donositi. 

Možda vam se svidi

Comments are closed.