Iz manjeg bh. entiteta poručuju Amerikancima: Niste dobrodošli na Manjaču, banjalučke bebe su umrle jer niste dozvolili dolazak humanitarne pomoći

Popularno

PovezanoDo 19. juna 1992. godine u Banjaluci je umrlo 12 beba, koje su postale simbol kršenja ljudskih prava i neljudskosti međunarodne zajednice – tvrde iz Socijalističke partije Srpske

– Vojnicima koji ovih dana, mimo volje ogromne većine naroda, vježbaju bojevo gađanje po Manjači, mnogo korisnije bi bilo da ostave puške i obiđu spomenik 12 zvjezdica i da na taj način nauče nešto o sopstvenoj bližoj istoriji, o vojnim intervencijama i ratovima po tuđim zemljama.

- Marketing -

Poručili su ovo danas iz Socijalističke partije Srpske, ističući da nijedna vojna sila nije dobrodošla na Manjaču, ali ako su se već vojske SAD i OS BiH dokopale Manjače političkim putem i mimo volje građana Republike Srpske, onda imaju odličnu priliku da posjete spomenik 12 zvjezdica, da se na licu mjesta uvjere u efekte međunarodnog intervenisanja i da saznaju više o bližoj istoriji.

U Banjaluci je na današnji dan umrla prva beba zbog nestašice kiseonika jer SAD i ostale zapadne zemlje, tokom borbi u BiH, nisu dozvolile dopremanje humanitarne pomoći vazdušnim putem zapadnom dijelu Republike Srpske.

Do 19. juna 1992. godine u Banjaluci je umrlo 12 beba, koje su postale simbol kršenja ljudskih prava i neljudskosti međunarodne zajednice, piše Srpskainfo.

- Marketing -

Najnovije