Iz EUFOR-a pojasnili gdje vojnici sve patroliraju u BiH i koje su trenutno zone okupljanja


Građani BiH mogu očekivati da u zemlji tokom narednih sedmica vide povećan broj ophodnji zbog aktivacije 500 pripadnika pričuvnih snaga EUFOR-a – naveo je glasnogovornik EUFOR-a

- Marketing -

Na zvaničnoj stranici misije EUFOR-a u Bosni i Hercegovini je objavljen video u kojem je objašnjeno koje su privremene zone okupljanja, a iz misije EUFOR-a su naveli i da li njihovi vojnici patroliraju na teritoriju čitave Bosne i Hercegovine.

Glasnogovornik EUFOR-a kapetan Seamus Shannon javio se iz Banja Luke, rekavši da EUFOR patrolira širom Bosne i Hercegovine.

– EUFOR izvodi ophodnje u cijeloj BiH. Kao što možete vidjeti, danas smo u Banjoj Luci kako bismo se sreli s jednom od naših pješačkih ophodnji.

Građani BiH mogu očekivati da u zemlji tokom narednih sedmica vide povećan broj ophodnji zbog aktivacije 500 pripadnika pričuvnih snaga EUFOR-a – naveo je glasnogovornik EUFOR-a.

Dodao je da je sve osoblje EUFOR-a smješteno u bazi Butmir.

– Međutim, kada izvodimo ophodnje mi koristimo privremene zone prikupljanja koje se nalaze u svim dijelovima zemlje. Lokacije ovih privremenih zona prikupljanja mijenjaju se s vremena na vrijeme, ovisno o zadaći koju ima Multinacionalna bojna EUFOR-a.

Today we would like to answer question number six: "Does EUFOR conduct patrols all over BiH and where it is located?" pic.twitter.com/2ZgkzrII0F— Operation EUFOR Althea (@euforbih) April 25, 2022- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano