10 C
Kakanj
Petak, 22 Januara, 2021

Iz dalekog Bakua medalja stigla tamo gdje je bila najviše priželjkivana, u Kakanj: Amel Tuka bio gost na prijemu u uredu načelnika

Amel Tuka, uspješni kakanjski i bosanskohercegovački atletičar, danas je bio gost na prijemu koji je upriličen u uredu načelnika Općine Kakanj.

Općinski načelnik Nermin Mandra je čestitao Amelu za sjajan rezultat kojeg je postigao na Evropskim igrama koje su prije nekoliko dana održane u glavnom gradu Azerbejdžana kada je pobijedio u utrci na 800 metara, te postavio rekord Evropskih igara.

Tokom prijema sagovornici su iznijeli svoje utiske u vezi pomenutog takmičenja, a razgovaralo se i o Amelovim planovima za  budući period.

Uz ranija izdvajanja iz Budžeta Općine Kakanj u svrhu podrške takmičarskim nastupima našeg sjajnog atletičara, općinski načelnik Nermin Mandra na prijemu je Amelu dodijelio i novčanu nagrada u iznosu od 500 KM.

Prijemu je prisustvovao i Aldin Šljivo, predsjednik Komisije za mlade Općinskog vijeća Kakanj, koji je također Amelu uputio čestitku i izraze podrške.(Press Općine Kakanj)

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO