Iz bilježnice tržišne inspektorice za april 2014. godine

Uz pomoć policije, tržišna inspektorica je zatvorila i zapečatila jednu nelegalno otvorenu trgovinsku radnju u Hrastovcu, a vlasniku je ispostavljen prekršajni nalog.

Nakon što je u ranijem periodu zapečaćena jedna trgovinska radnja u Varalićima, ponovnom kontrolom inspekcija je ustanovila da je vlasnik nastavio obavljati trgovinsku djelatnost, samo u drugoj prostoriji. Ispostavljeno je rješenje o zabrani rada i prekršajni nalog.

Tokom inspekcijske kontrole u gradskoj jezgri, inspekcija je ustanovila da jedna videoteka radi bespravno. Ispostavljeno je rješenje o zabrani rada.

Zajedno s radnicima JP ”Vodokom” Kakanj, uz asistenciju policije, tržišna inspektorica kontinuirano je poduzimala radnje na suzbijanju bespravnog zauzimanja javne površine i prodaje izvan pijace.

Tržišna inspektorica je izvršila i kontrolu prestanka rada trgovinske radnje u Mramoru. U momentu kontrole objekat je bio zatvoren, a nakon otvaranja poslovnog prostora, na zahtjev inspekcije, zatečeno je vrlo malo robe.

Jednoj od otkupnih stanica za prikupljanje, skladištenje i promet sekundarnih sirovina i otpadnih materijala u Čatićima inspektorica je ispostavila prekršajni nalog u iznosu od 400 KM zbog nepravilnosti u radu.

Možda vam se svidi

Comments are closed.