Iz bilježnice komunalne inspektorice za april 2014. godine

Po nalogu komunalne inspektorice, u ulici Alije Izetbegovića izvršeno je uklanjanje kioska postavljenog na javnoj površini ispred jednog butika.

U istoj ulici, u stambenoj zgradi  „C“, izvršena je inspekcijska kontrola radi uređivanja dijela fasade od strane jednog od stanara.

U MZ Donji Kakanj izvršena je inspekcijska kontrola radi ispuštanja otpadnih voda od strane grupe mještana naselja Tičići. Nakon inspekcijske kontrole izvršeno je čišćenje kanalizacionog šahta i  postavljanje poklopca na istom.

U  Velikim  Trnovcima inspekcija je intervenirala radi odlaganja otpada na javnim površinama od strane mještana, zbog čega je došlo do zatvaranja otvorenih slivničkih kanala za odvodnju atmosferskih voda i šteta na poljoprivrednim usjevima.

Komunalna inspektorica ispostavila je 4 prekršajna naloga zbog izazivanja požara suhe trave i niskog rastinja koji su prerasli u šumske požare.

Jednoj od kakanjskih firmi naplaćena je novčana kazna zbog prljanja javne površine tj. saobraćajnice u ulici Selima ef. Merdanovića.

Inspekcija je intervenirala u slučaju postavljanja ljetne bašte na biciklističkoj stazi od strane  vlasnika jednog ugostiteljskog objekta. Ljetna bašta je odmah uklonjena.

U stambenoj zgradi, u Ulici branilaca, inspekcija je intervenirala u slučaju kršenja člana 21. Odluke o komunalnom redu Općine Kakanj.  Podsjećamo, članom 21. Odluke o komunalnom redu zabranjeno je sa prozora, balkona, lođa-terasa, kao i drugih dijelova zgrada/objekata, istresanje krpa, tepiha i slično, bacanje smeća, raznih predmeta, prosipanje tečnosti ili na bilo koji drugi način prljanje zgrada/objekata ili javne površine ili prolaznika.

Možda vam se svidi

Comments are closed.