Povezano

Ivković: Vidim da Manijaci spremaju spektakl, ova utakmica neće odlučivati o sudbini igrača


Na press konferenciji obratio se trener Tomislav Ivković, koji je na početku pohvalio potez Dine Pekića koji je organizovao čišćenje stadiona Grbavica proteklih dana, tako da je ekipa Plavih nesmetano mogla trenirati.

- Marketing -

“Ove sedmice, što se vremena tiče bilo je ‘li – la’, ali smo je dobro iskoristili. Moram pohvaliti pamet i inteligenciju Dine Pekića koji je organizovao i sam se sjetio da očisti teren od snijega uz pomoć ljudi koji su došli, kako bismo imali tri dana odličnog treninga i spremili se za utakmicu u nedjelju”, rekao je Ivković, prenosi SCsport.

Hrvatski stručnjakom potom se osvrnuo na narednog protivnika.

“Igramo protiv ekipe koja je veoma slična nama i koja se dosta promijenila. Jaki su kao ekipa, a ne pojedinačno. Imaju seriju dobrih rezultata i digli su se na tabeli. Nama i njima je ovo zadnja utakmica. Želimo je završiti na najbolji mogući način. Mislim da smo sposobni odigrati još jednu kvalitetnu utakmicu i zbog same atmosfere koja vlada u gradu. Barem od strane Manijaka,. Spremaju spektakl i da pomognu ovoj mladoj ekipi potpomognutoj iskustvom nekoliko igrača”, rekao je Ivković, dodavši:

“Želimo završiti sezonu na najbolji mogući način, a to je za nas pobjeda. Neće biti lako pobijediti, ali mislim da smo sposobni i karakterni da tu utakmicu završimo kako želimo. Kako god se završi, moji igrači su za mene dali maksimum. Bili su karakterni, radili su sve maksimalno, tako da ova utakmica neće odlučivati o njihovoj sudbini, već će još jedna u nizu u kojoj će htjeti pokazati i dokazati da imaju kvalitetu i karakter da ostanu u ovom klubu”.

- Marketing -

Najnovije

Popularno