Povezano

Ivica Puljić razotkrio veliku prevaru: Sve je farsa, ne postoji ured Republike Srpske u Washingtonu, Obrad Kesić je kao predstavnik RS-a ovdje u Americi…Ivica Puljić, dopisnik Al Jazeere Balkans iz Washingtona, u programu uživo razotkrio je još jednu prevaru Dodikovog režima.

Puljić je u Washingtonu istražio postoji li Ured Republike Srpske u glavnom gradu SAD-a i šta se krije iza svega.

- Marketing -

– Obrad Kesić je kao predstavnik RS-a ovdje u Americi. Ima ured tamo gdje se nalazi Bijela kuća. Ja sam bio na otvaranju tog ureda. To je iznajmljen ured i nikada Kesića nema u tom uredu – kazao je, između ostalog, Ivicica Puljić.

Pogledajte šta je sve otkrio!

Podsjetimo, SAD su jučer uvele sankcije ATV-u zbog povezanosti sa porodicom Dodik, a Miloradu Dodiku su proširene zbog, kako su naveli, koruptivnih aktivnosti i kontinuirane prijetnje stabilnosti i teritorijalnoj cjelovitosti BiH.

Sankcije su objavljene na zvaničnoj stranici Ministarstva finansija SAD-a.

Ubrzo nakon toga, zbog korupcije State Department je sankcije uveo i Milanu Tegeltiji, bivšem predsjedniku Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) Bosne i Hercegovine, njegovoj supruzi Tijani te Mirsadu Kukiću, predsjedniku Pokreta demokratske akcije (PDA) i zastupniku u Parlamentarnoj skupštini.

Uslijedile su brojne reakcije na te sankcije pa su ih tako mnogi međunarodni i državni zvaničnici podržali, dok su opozicija iz RS, Dodik i njegovi bliski saradnici bili protiv.

Dodik je sazvao i konferenciju za medije u Banjaluci na kojoj je, između ostalog, poručio da “od Amerikanaca očekuje još samo da ga ubiju”.

- Marketing -

Najnovije

Popularno