16.7 C
Kakanj
Nedjelja, 1 Avgusta, 2021

Ivana Marić: Bez razmišljanja sam prihvatila funkciju predsjednice NO Kamernog teatra; Ne radi se ni o kakvoj utješnoj nagradi niti o mom “uhljebljavanju”

spot_imgspot_imgspot_imgspot_imgMarić je poručila da je funkciju predsjednice NO Kamernog teatra sam “bez razmišljanja prihvatila i da će joj biti čast i zadovoljstvo da da mali doprinos daljnjim uspjesima Kamernog teatra”.

Analitičarka Ivana Marić oglasila se na Facebooku nakon što ju je Vlada Kantona Sarajevo imenovala vršiteljicu dužnosti predsjednice Nadzornog odbora Javne ustanove “Kamerni teatar ’55”. Kako je navela, dobila je informaciju da je Vlada KS potvrdila njen izbor za predsjednicu NO Kamenog teatra, ali još “uvijek nije dobila zvaničnu potvrdu pa zbog toga to nije ni spominjala”.

Kako je navela, na ovu poziciju nisu je kandidovale stranke četvorke već Damir Marjanović.

“Damir je moj dugogodišnji prijatelj koji mi je ovo ponudio znajući koliki sam zaljubljenik i promotor pozorišta, a posebno Kamernog teatra. Dakle, ne radi se ni o kakvoj utješnoj nagradi niti o mom ‘uhljebljavanju’, jer meni ne treba ni jedno ni drugo. Iskustvo sa kandidaturom za dogradonačelnicu Sarajeva i sve što se dešavalo oko toga, za mene je bilo neprocjenjivo. Na kraju je sve ispalo baš onako kako treba. Pored toga, ja imam posao od kojeg kako lijepo živim pa sam stoga Damiru odmah rekla da ću honorar koji budem dobijala za tu poziciju uplaćivati u humanitarne svrhe. Prvi honorar ću odmah uplatiti za tri sestre iz Bihaća, koje su žrtve nasilja u porodici i kojima će taj novac mnogo više značiti”, navela je Marić.

Poručila je da je funkciju predsjednice NO Kamernog teatra sam “bez razmišljanja prihvatila i da će joj biti čast i zadovoljstvo da da mali doprinos daljnjim uspjesima Kamernog teatra”, prenosi N1.

“Radujem se suradnji s ostalim članovima uprave i uposlenicima, a posebno s glumačkim velikanom, Emirom Hadžihafizbegovićem, direktorom Kamernog teatra. On mi je na imenovanju čestitao šaljivom porukom: ‘Iznad Tešnja zora sviće, dobrodošla predsjednice’. Sretna sam što je Vlada Kantona Sarajevo mojim imenovanjem potvrdila da u Sarajevu ima dovoljno ljudi koji ne nasjedaju na SDA spinove i koji se ne povlače pred njihovim napadima i prijetnjama”, poručila je Marić.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO