Italijan osnovao firmu u bh. gradu, promovirat će turizam

Kao rezultat zajedničkih aktivnosti, projekata i saradnje u zadnjih 5 godina između Općine Kladanj i italijanske organizacije CISP sa sjedištem u Tuzli, ovog mjeseca je formirano novo preduzeće Globe inside d.o.o. sa sjedištem u Kladnju.

Načelnik općine Kladanj danas je u radnu posjetu primio direktoricu novoosnovanog preduzeća Jasminu Ovčinu sa kojom je dogovorena buduća saradnja i mnogobrojne aktivnosti koje su planirane u suradnji Općine i preduzeća.

- Marketing -

Preduzeće Globe inside d.o.o Kladanj će u okviru svojih djelatnosti vršiti prodaju turističkih paketa sa područja općine Kladanj i promociju turističkih potencijala u Italiji.

Italijanski privrednik koji je boravkom na području općine Kladanj prepoznao turističke kapacitete i resurse koji bi se mogli podići na viši i širi nivo vlasnik je preduzeća u iznosu od 80 posto.

Odlučio je da osnuje firmu koja će kao kćerka firme iz Ancone djelovati u Kladnju.

Trenutmo se prikupljaju podaci o svim pružaocima usluga sa područja općine Kladanj koji bi se moglu uključiti i prezentovati kroz turističke pakete koji će biti ponuđeni i plasirani na tržište Italije.

Pokretanje firme predstavlja pilot projekat koji ima za cilj proširenje firme i na ostale dijelove Balkana.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano