Istraživanje: Žene starije od 50 godina sretnije nego ikad

Popularno

Povezano

- Marketing -
- Marketing -

Iako se to može činiti čudnim, zapravo je dobar znak da žene starenjem imaju pozitivan pogled na promjenu svog života na sretan i zdrav način.

Bright Side navodi nekoliko razloga zašto postoji nada za iskusiti radost kasnije u životu.

 Postoji nešto što se naziva „srednja dob“

Postoji nekoliko znakova koji ukazuju na to da možda imate krizu srednjih godina.

Biti nejasan u svom životnom smjeru, biti nezadovoljan životom općenito ili vas su preplavili poslovi. Iako je neki u stvarnosti mogu nazvati “krizom”, to je samo tranzicija. Ovaj životni događaj obično se događa oko 37. godine ili više i čini da se oba spola osjećaju neobično.

Dok muškarci teže prosuđivaju sebe na osnovu nedostatka postignuća na poslu, žene obično počinju procjenjivati ​​i propitivati ​​svoje performanse kao supruge i majke.

Istraživanje sugerira da je sreća tokom našeg života u obliku slova „U“. Zanimljivo je da se čini da sreća prati krivulju u obliku slova U kroz čovjekov život.

Obično počinju kao sretni mladi ljudi i suočavaju se sa predstojećom krizom srednjih godina oko 2 decenije. A onda, stvari počnu izgledati kada napune 50-te.

Srećom, žene starije od 50 godina nikada nisu bile sretnije. U ovom dobu oslobođeni su tereta i brige da imaju vlastitu mladu porodicu, postižu viši rang u svojoj karijeri i žrtvuju užitke za lagodan život.

Zbog toga žene postaju sretnije u pedesetim godinama. Obično, kada su mlade žene u 20-ima, očekivanja možda neće postati stvarnost, što će rezultirati krizom srednjeg vijeka.

Prema studijama, kako se stres s vremenom smanjuje, a razočaranja ostaju iza sebe, ove žene (sada u pedesetim godinama) ponovno otkrivaju mir, dok sreća cvjeta zajedno s novim iskustvima i samopoštovanjem. Samo primijetite kako je zrelo s vremenom toliko važno da žene postanu radosnije i hrabrije.

Ovo su izvrsne vijesti za sve žene koje stare. Uz trenutnu vrhunsku medicinu, kozmetiku, manje tabua u pogledu pronalaska ljubavi i uspostavljen status u radnom okruženju, postoji puno razloga zašto će žene (i muškarci) živjeti zdravije, i što je najvažnije dug, sretan život.

Evo nekoliko mogućnosti:

Više slobode: Sad kad posjeduju vrijeme dok njihova djeca napuštaju gnijezdo, žene imaju više vremena da se usredotoče na sebe i više se zabave.

Briga o voljenima: Za one žene koje prihvataju tradiciju, podrška, kao u ulozi bake, može značiti i sretan, ispunjen život.

Prihvatanje protoka vremena: Kao u prihvatanju da nema srama dok se njihova tijela transformišu i prilagođavaju zrelijem i inteligentnijem umu.

Preuzimanje novih rizika: Kao u pronalaženju strasti u novim poslovima kao poduzetnik, napuštanje neispunjenog braka i pronalaženje druge voljene osobe, pa čak i putovanja.

Ovo je potpuno nova generacija kompromitiranih, pametnih i vođenih profesionalaca koji su samosvjesni. Pogledajte samo kako poznate ličnosti poput Jennifer Lopez, Julia Roberts i Jennifer Aniston vode svoj život i karijeru. Uostalom, zlatne godine se iz vrlo posebnog razloga nazivaju „zlatnim“!

- Marketing -

Najnovije