Istraga silovanja starice na Ciglanama: Danima dolazio, obećavao pomoć, a onda je napastvovao

Pritvor je produžen na prijedlog Tužilaštva

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nesretna žena mu je povjerovala i krenula s njim. Međutim, kada su došli do jedne napuštene kuće u naselju Ciglane, on je uveo unutra i silovao te joj uzeo novac

A. B, koji se tereti da je u januaru ove godine silovao staricu iz Ilijaša, koja je prodavala čarape-priglavke u blizini sarajevske pijace Ciglane, ostat će i dalje iza rešetaka, potvrđeno je za Oslobođenje u Tužilaštvu KS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Postupajući tužilac provodi istražne radnje i istovremeno se čekaju nalazi vještačenja. Kada budu okončane radnje dokazivanja, bit će donesena konačna tužilačka odluka, pojašnjeno nam je u Tužilaštvu.

Njega su uhapsili pripadnici sarajevske policije zbog sumnje da je počinio silovanje te tešku krađu na naročito drzak ili naročito opasan način. Podsjetimo, stravični slučaj silovanja se desio 13. januara ove godine.

Prema nezvaničnim informacijama, silovatelj je danima dolazio na mjesto gdje je oštećena prodavala čarape. U nekoliko navrata je s njom razgovarao i saznao da starica teško živi. Jedan dan je došao i rekao joj da je našao stan u kojem će ona moći živjeti. Ona je povjerovala u to, te je krenula s njim. Međutim, kada su došli do jedne napuštene kuće u naselju Ciglane, on je staricu uveo unutra i silovao te joj uzeo novac koji je taj dan zaradila, piše Oslobođenje.ba

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE