25.7 C
Kakanj
Utorak, 3 Avgusta, 2021

Istočno Sarajevo: Bolničko osoblje premoreno, na liječenju 95 Covid bolesnika

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img


Pritisak pacijenata na Covid ambulantu Bolnice “Srbija” u Istočnom Sarajevu ne opada i broj primljenih pacijenata daleko je veći od broja otpuštenih sa liječenja, izjavio je danas direktor ove zdravstvene ustanove Nebojša Šešlija.
Prema njegovim riječima, u Covid odjeljenju trenutno se liječi 95 pacijenata.
“U intenzivnoj njezi njezi je 10 pacijenata, od kojih je sedam na respiratoru“, naveo je Šešlija i dodao da u posljednja 24 sata u ovoj bolničkoj ustanovi nije bilo smrtnih slučajeva pacijenata od posljedica zaraze virusom korona.
Ističući da u sklopu Bolnice “Srbija” uz Covid odjeljenje redovno rade i ostala odjeljenja, Šešlija je konstatovao da su zdravstveni radnici nakon godinu dana pandemije virusa korona i intenzivnog rada premoreni.
On je rekao da zahvaljujući nadležnim institucijama Republike Srpske, u prvom redu Ministarstvu zdravlja, imaju dovoljne količine potrebne opreme i potrošnog materijala za rad u kovid i drugim odjeljenjima.
“Pacijenti u našoj bolnici primaju sve terapije propisane za liječenje Covid bolesnika, kao i u svim drugim ustanovama“, naglasio je Šešlija, prenosi “Srna”.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO