Isprobajte sedmominutni trening koji topi masne naslage

Popularno

Povezano


Sedmominutni trening za trbušne mišiće može djelovati prekratko da bi bio dovoljno efikasan u skidanju masnih naslaga, međutim uz sljedeće vježbe rezultati će itekako biti vidljivi.

- Marketing -

Ključ za dobar trening trbušnih mišića je osigurati da ne ciljate samo na vanjske mišiće trupa, već i na svoje duboke unutrašnje mišiće koji stabiliziraju vašu kičmu.

Siguran način da se to uradi jeste da u trening uključite vježbe koje zahtijevaju da se vaš kompletan trup angažuje kako bi se mišići oduprli pokretu, kao u planku. Vježbe u kojima se tijelo dinamički pomiče, kao kod različitih oblika trzanja – također mogu igrati značajnu ulogu.

Kada se radi o potrebnom vremenu za trening, 30 minuta (ili više) vježbanja trbušnih mišića ne mora biti efikasnije od kraćih treninga. Također, stručnjaci naglašavaju da ove vježbe nije potrebno izvoditi svaki dan.

Početnici bi ovakve vježbe trebali dodati u svoju rutinu vježbanja jednom ili dvaput sedmično.

Umjesto dužeg treninga, važno je odabrati efikasne vježbe, a zatim se fokusirati na progresivno povećavanje opterećenja, bilo dodavanjem više ponavljanja ili povećavanje težine tegova, smanjenjem vremena odmora ili poboljšanjem tehnike.

Sljedeći trening uključuje vježbe trbušnih mišića koje su važne za potpunu stabilnost ili snagu trupa.

Vježba “Deadbug”

Lezite licem prema gore sa rukama ispruženim prema plafonu i koljenima savijenim pod uglom od 90 stepeni – ovo je početna pozicija.

Polako ispružite desnu nogu ravno dok istovremeno spuštate lijevu ruku iznad glave, paralelno s podom. Vratite ruku i nogu u početni položaj. Ponovite na drugoj strani, ispruživši lijevu nogu i desnu ruku. Ponavljajte naizmjenično 40 sekundi.

- Marketing -

Najnovije