Ispovijest Srebreničanke: Monstrum me danima silovao u Omišu

Samohrana majka iz Srebrenice tvrdi da ju je stariji muškarac sa područja Lopara danima tukao i silovao u Omišu u Hrvatskoj, nakon čega je uspjela da pobjegne, a on je uhapšen.

Njena životna drama, kako je kroz plač ispričala “Nezavisnim”, uz molbu da joj ne otkrivamo identitet, počela je nakon što je sa muškarcem, kojeg tada nije poznavala, nedavno krenula u Švicarsku gdje je trebalo da radi.

“Već pet godina povremeno radim u Švicarskoj. Nedavno sam tamo krenula sa tim poznanikom od ljudi koji su me u Švicarskoj angažovali da radim. Pozdravila sam se sa sinom, misleći da idem na posao. Ali, kada smo prešli u Hrvatsku, taj muškarac je izvadio pištolj, zaprijetio mi smrću i odvezao me u jednu kuću u Omiš gdje su za mene uslijedile četiri noći i četiri dana pakla”, navodi ova žena u potresnoj ispovijesti.

Nesrećna žena, čije je ime poznato redakciji “Nezavisnih”, kaže da ju je monstrum hladnokrvno tukao i silovao, uz konstantne prijetnje.

“Tamo me vlasnicima te kuće predstavio kao svoju suprugu. Rekao mi je da će me ubiti, a potom će se vratiti i ubiti i mog sina ako išta kažem. Sva sam bila natečena od batina. Po tri-četiri sata me silovao, svaki dan. Još sam pod traumom. To je monstrum”, ispričala nam je ova žena.

Ona sumnja da je nasilnik planirao da je, kao bijelo roblje, na kraju preda muškarcima iz Italije s kojima se više puta čuo dok ju je držao u zatočeništvu.

“Stalno je bio u kontaktu s tim Italijanima, što sam shvatila pošto pomalo razumijem italijanski. Na kraju sam se izvukla nakon što je vlasnica kuće tražila dokumente kako bi prijavila naš boravak. Ta žena je nešto posumnjala, zaprijetila je policijom, a on je rekao: ‘Nemoj ništa prijavljivati’. Vratio je moje dokumente i pobjegao, a potom sam se i ja izvukla. Mislim da je on uhapšen u Švajcarskoj”, navodi nesrećna žena.

Na ovu potresnu ispovijest, kako je kazala, odlučila se s ciljem da policija silovatelja sankcioniše najstrožom kaznom, ali i kako se njena sudbina ne bi dogodila više nijednoj ženi.

Možda vam se svidi

Comments are closed.