Povezano

Ispovijest ogorčenog vozača iz BiH: Radio sam na dnevnicu od 70 eura. 42 dana sam bio u kamionu. Nisu me isplatili!Čak 42 dana je proveo u kamionu po čitavoj Evropi ali tu nije kraj njegove agonije.

Portalu Crna-Hronika.info javio se ogorčeni vozač iz Banja Luke (identitet poznat redakciji portala) koji je vozio kamion za kompaniju iz Hrvatske, tačnije iz Varaždina.

- Marketing -

– Vozio sam kamion u firmi iz Varaždin. Prevaren sam od strane poslodavca tako što sam dogovorio dnevnicu od 70 eura. Kada sam došao sa smjene da uzmem platu, prvo što me prevario za dnevnice platio me po 30 eura dnevnicu a dogovor je bio 70 eura.

42 dana je proveo u kamionu po čitavoj Evropi ali tu nije kraj njegove agonije.

– Drugi put sam prevarem kada sam otišao na banku da dignem mimimalac koji mi je trebao biti uplaćen svaki mjesec, ostao sam šokiran kada sam vidio da ni centa nije bilo uplaćeno za 6 mjeseci koliki sam radio.

Otišao je u penziono osiguranje da provjeri, također nije mu uplaćeno ni feninga za osiguranje.

– Odlučio sam da pozovem direktora i da se suočim sa problemom. Rekao mu da mi nije uplaćeno ništa šta smo dogovorili, on je meni počeo prijetiti- kazao je.

Sve papire i svu dokumentaciju posjeduje iz banke da nije uplaćeno. Ističe da ne zna ni sam kako da riješi problem.

– Želim svim kolegama da skrenem pažnju pogotovo novim vozačima se paze ovakvih firmi i prevara. Čisti putevii za sve kolege širom svijeta – kazao je ovaj Banjalučanin.

- Marketing -

Najnovije

Popularno