21.4 C
Kakanj
Četvrtak, 5 Avgusta, 2021

Ispovijest covid turistkinje: Otišla sam u Beograd na vakcinaciju, znam da ću umrijeti od pluća, ali želim još da živim

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Tokom vikenda, zaključno sa četvrtkom i petkom, vakcinisano je više od 22.000 stranaca, koji su došli ili na poziv Privredne komore Srbije ili su se sami prijavili preko portala elektronske uprave.

Sudeći po komentarima u medijima i na društvenim mrežama, većina ima samo riječi hvale za zdravstvene radnike na punktovima za vakcinaciju, ali i samu organizaciju.

Upravo tako je bilo i iskustvo državljanke BiH koja se potpisuje kao “Selingerska” na Twitteru, a ovo su njene riječi.

  • Otišla sam da se vakcinišem u Beograd jer to za mene znači život. Prošlog jula sam se izvukla koroni, kako ne znam. Jer ljudima poput mene, s opstruktivnom bolešću pluća, baš i nisu davali neke šanse.

S razlogom, jer i najobičnija upala pluća može biti kobna. Prošla, prije šest godina, ostavila me na doživotnoj agresivnoj terapiji. Znam da ću na kraju umrijeti od ovoga, ali možda imam još 20 dobrih godina. I želim ih.

Antitijela više nemam. Nijedno. Svaki izlazak napolje može biti koban. A ne moram ni izlaziti, može da mi je “donese” muž ili sin. Zato vakcina znači život. Ali ne samo za mene, već i za vas potpuno zdrave. Bolest je surova i ne bira. Nažalost, niko nije siguran, niko.

Nemamo vremena da čekamo ljude da se takmiče ko je nesposobniji da kupi vakcine. Otišla bih po lijek bilo gdje, ako to znači još godina da gledam dijete kako raste. Zahvalna sam onom graničaru na osmijehu i riječima – srećno. Zahvalna sam stotinama ljudi koji su juče radili do sitnih sati, da bi nama dali šansu.

Onom redaru, doktorki i sestri, svima u toj košnici juče koja je radila kao na pokretnoj traci kojoj bi i BMW pozavidio. Umjesto da provedu subotu sa svojim porodicama, oni su je proveli s nama.

Svojevoljno ili ne, bili su tu i uradili su sve da se svaki čovjek osjeća dobro i da dobije vakcinu koja život znači. Hvala im od srca”, zaključila je ova žena, piše Blic.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO