― Marketing ―

Isplivao snimak, ovako su Rusi dočekali McDonald's 1990. godine: Gladni smo

- Marketing -

Prvi McDonald'sov restoran u Rusiji otvorio se prije 32 godine, a stari snimci otkrivaju da su Rusi bili podijeljeni oko dolaska američkog lanca u njihovu državu.

 

Nakon što se McDonald's s nizom drugih kompanija povukao s ruskog tržišta, CBC je objavio staru snimku s otvorenja prvog restorana 31. januara  1990. u Moskvi. Prema njihovom izvještaju, građani su se već u 4 sata tog jutra počeli formirati u red kako bi dočekali otvaranje poslovnice na Puškinovom trgu.

- Marketing -

 

Golemu vrpcu na vratima restorana prerezao je osnivač kanadske franšize George Cohon, a kad su gosti ušli unutra, brzo su stali pred blagajne kako bi probali hvaljeni američki fast food.

Jedan je Rus rekao da mu se hrana uopće nije svidjela te da “uopće nije ruska”. Drugi, koji je pristao govoriti na engleskom, dodao je da je sve “prelijepo”, no da je očekivao više. Žena je pak na ruskom jeziku otkrila da nije znala što jede, no da je bilo “neobično i ukusno”.

  • Svi smo gladni u ovom gradu, treba nam više ovakvih mjesta. U našim dućanima i trgovinama nema ničeg”, priznala je.

 

Tad se najavljivalo da će restoran služiti 15.000 obroka dnevno. No pokazalo se da u Moskvi McDonald'sovi hamburgeri nisu jeftina hrana. Naime, prosječan meni koštao je kao pola prosječne dnevne zarade.

 

  • Sedam ili osam rubalja za ručak. Ovo je krađa”, zaključio je jedan Rus.
- Marketing -

Općinski sud u Kaknju u 2023. godini izrekao 22 zaštitne mjere prema počiniocima nasilja u porodici

U periodu od 01.01. do 31.08.2023. godine Općinski sud u Kaknju je, shodno odredbama Zakona o zaštiti od nasilja u porodici Federacije BiH, počiniocima...