Isplaćena šesta rata općinskih stipendija, isplata druge rate boračkih stipendija, te isplata sredstava za nabavku udžbenika

Danas je izvršena isplata šeste rate općinskih stipendija za studente u iznosu od 100 KM. Ukupna brojka studenata koji su ostvarili pravo na općinsku stipendiju u akademskoj 2013/14. godini iznosi 167. Visina stipendije je utvrđena u iznosu od 800,00 KM. Općina Kakanj redovno, od momenta okončanja konkursne procedure, mjesec za mjesec, isplaćuje općinske stipendije.

Danas je izvršena i isplata druge rate boračke stipendije za prošlu akademsku 2013/14. godine, te isplata novčanih sredstava za nabavku udžbenika učenicima iz reda boračkih populacija.

Obzirom da građani od Općine Kakanj svakodnevno traže informacije u vezi isplata iz Budžeta Zeničko-dobojskog kantona, javnosti želimo pojasniti da Općina Kakanj nema utjecaja na dinamiku isplata iz Budžeta ZDK.

Osim toga, želimo pojasniti da je i nakon pomenute isplate druge rate boračkih stipendije za prošlu akademsku godinu i isplate sredstava za udžbenike ukupan dug Zeničko-dobojskog kantona, tj. Ministarstva za boračka pitanja ZDK prema boračkim populacijama Kaknja za stambeno zbrinjavanje, troškove liječenja, troškove dženaze/sahrane, novčane pomoći i stipendije i dalje velik i iznosi 193.199,84 KM.

 

Možda vam se svidi

Comments are closed.