― Marketing ―

Iskustvo čovjeka koji je proveo nekoliko dana u najsiromašnijim dijelovima Indije: Ovo iskustvo mi je otvorilo oči

- Marketing -

Prije otprilike šest godina Jacob Laukaitis je posjetio prvi put Indiju, tada je tamo boravio dva dana.  Međutim, odlučio se za malo izazovnije putavnje te je otputovao pono u Indiju i tamo proveo 5 dana zajedno sa lokalnim stanovništvom.

Za Bored Pandu Jacob je podijelio svoju priču i iskustvo.

“Iako sam naučio dosta o životu u sirotinjskim četvrtima, nisam imao priliku živjeti u sirotinjskim četvrtima i zbog toga sam otišao s više pitanja nego odgovora. Dakle, kada sam se vratio u Indiju po drugi put, odlučio sam da se vratim u Mumbai i provedem pet dana živeći u Dharaviju, jednom od najvećih slamova na svijetu.

- Marketing -

Ovo iskustvo mi je otvorilo oči na načine koje nisam mogao ni zamisliti jer sam morao provoditi toliko vremena sa lokalnim ljudima, koji su u potpunosti promijenili moj pogled na njihov život. Imao sam veoma iskrivljen pogled na ljude u sirotinjskim četvrtima.

Odrastao sam slušajući priče o tome kako umiru na ulicama, niko ne zna čitati i pisati, djeca moraju spavati okružena pacovima koji jedu meso i tako dalje.

Naravno, postoji mnogo problema koje treba riješiti, posebno kada je u pitanju sanitarija. Na primjer, izvori kažu da u Dharavi u prosjeku ima 1 toalet na hiljadu ljudi.

Također, stoka uglavnom živi u istim prostorijama sa ljudima i to, u kombinaciji sa činjenicom da izvorima vode nedostaju sredstva za čišćenje, ponekad uzrokuje širenje zaraznih bolesti.

Međutim, ljudi tamo ima kao i svuda. Imaju svoje snove, ciljeve, karijere, misli i emocije. Ni po čemu se ne razlikuju od nas ostalih. Nije bitno odakle dolazimo. Svi smo jednaki. Neki od nas se rađaju sa zlatnim kašikama u ustima, drugi nisu. Ali to nas ne definiše Ono što nas definira je naša težnja za srećom, naše suosjećanje prema drugima i naša sposobnost da se prilagodimo okolnostima u kojima se nalazimo i izvučemo najbolje iz njih.”, kazao je Jacob.

- Marketing -

Užas u Kaknju: Muškarac nasmrt pretučen u ugostiteljskom objektu

Jučer je u 22:19 sati u prostorije Hitne medicinske pomoći u Kaknju dovezeno beživotno tijelo N.F. (1960.) iz Kaknja. Izvršenim pregledom tijela uočeno je više...