Inzko: Molim rukovodstvo Mostara da odmah radi na rješavanju problema


Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko uputio je čestitke novoizabranom gradonačelniku Grada Mostara Mariju Kordiću, kao i Gradskom vijeću Mostara, na tome što su izbori za gradonačelnika završili sa velikom ekspeditivnošću, prenosi Anadolu Agency (AA).

- Marketing -

Kako se navodi u saopćenju Ureda visokog predstavnika (OHR) u BiH, Inzko je čestitao i svim Mostarcima koji su sudjelovali u izbornom procesu ”nakon dugih 12 godina”.

„Građani Mostara konačno su, nakon 12 godina, opet dobili svoj glas, današnjim izborom novog gradonačelnika Mostara provedenim u skladu sa Statutom Mostara, kao završnim korakom u ovom izbornom ciklusu. Molim novog gradonačelnika i novo Gradsko vijeće da ne izgube ni jedan dan i počnu raditi na rješavanju mnogobrojnih problema koja opterećuju svakog građanina Mostara. Zbog toga, sve stranke u Gradskom vijeću treba da što više surađuju. Pred vama je ogromna odgovornost i duga lista prioriteta kako biste izgradili prosperitetnu budućnost Mostara i iskoristili sve njegove potencijale da bi on postao ekonomski dinamičan grad“, rekao je Inzko.

Visoki predstavnik Inzko je, također, zahvalio Zlatku Guzinu na fer-plej pristupu, integritetu, te na njegovom doprinosu izgradnji nove atmosfere suradnje i pomirenja u Mostaru ”u istinskom smislu njegove ljekarske zakletve prema kojoj su svi ljudi braća i sestre”.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano