Intervju sa Maidom Hećimovićem: Bio sam presretan nakon Željkovih riječi! To mi mnogo znači !

Bosancima itekako poznat, sada i u regiji, ponosni mentor – Željko Joksimović večeras je dobio pojačanje u timu pored Danijela Kajmakoskog – Maida Hećimovića!

Njegov vokal već je postao prepoznatljiv upoređujući ga konstantno sa našim najvećima zvijezdama – Čolom, Merlinom i ostalim veličinama. Njegov povratak popratio je niz pozitivnih komentara i riječi dobrodošlice svih članova žirija, a moramo napomenuti i detalj da je na probi X Factora Adria – Maid svojim turbulentnim nastupom uspio ogromnu scenu – slomiti! Eminin komentar da je rođen da zabavlja ljude, te Željkov da zna da će se družiti još dugo, Maidu je uspio osmijeh zadržati na licu i nakon silaska sa scene. Maid je za kakanj-x progovorio o svojim utiscima na sceni nakon povratka u X Factor.

Maide kako se osjećaš nakon prespavane noći poslije live emisije X Factor?
Osjećam se izvrsno i ponosno ali nemam puno vremena za zabušavanje jer već počinju pripreme za idući live nastup, odabir pjesme i sto nekih čuda.

Na sceni si izgledao jako energičan i samopouzdanje je doslovno blještilo iz tebe. Jesu li to dvije riječi koje su opisale tvoje osjećaje u tom trenutku?
Ne bih rekao da su samo te dvije riječi, ja jesam energičan i siguran u sebe ali imam i kao neku malu tremu koju duboko skrivam u sebi. Prije bih rekao da je to neka doza odgovornosti, sve u svemu bio sam jako sretan na pozornici.

 Rekao si kako ti je bilo jako teško u trenucima kada si ispao pa te publika vratila. Kako si se osjećao kada si saznao da se vraćaš?
Ne mogu reći da mi je bilo nenormalno teško, ali mogu reći da sam se pomalo razočarao jer sam se nadao i vjerovao da trebam ići dalje ali eto, možda je ovako i bolje ispalo. Što se tiče povratka moram priznati da u tom momentu kad sam saznao da se vraćam nisam bio pretjerano sretan jer je sve to bilo previše za moj organizam ali kad sam čuo Željkove riječi da bi on napustio show da se ja nisam vratio e onda mojoj sreći nije bilo kraja. Velike su to riječi.

U prvoj emisiji Željko je odmah rekao da te ne simpatiše, ali izgleda da se taj odnos promjenio. Kakav je sad tvoj odnos sa Željkom? Da li ga i dalje iritiraš?
Meni je Željko u prvoj emisiji dao kompliment jer je rekao da zna zašto ću biti zvijezda. Naš odnos u Budvi, a pogotovo sad je odličan. On je veliki umjetnik, profesionalac i zvijezda tako da puno toga mogu naučiti.

Činjenica je da na X Factoru zaista svi odlično pjevaju i da je publika ta koja odlučuje ko će ispasti. Nevjerovatno je da jedna Maja Novaković sa nevjerovatnim glasom ispadne. Poslije nje sve je moguće. Tvoj komentar?
S ovim pitanjem ste i sami dali odgovor. Sve je upravo tako kao što ste i konstatovali.

Koga najviše od takmičara poštuješ, imaš li favorita?
Sve ih uvažavam jer svi prolazimo kroz isto. Svi su oni manje-više vrsni pjevači i svaki put me neko novi oduševi.

Poruka čitaocima kakanj-x portala?
Hvala Vam što ste uz mene jer bez vas ja sam ništa. Veliki pozdrav svim mojim poštovaocima ali i onima koji to nisu.

kakanj-x/ Emerin Ahmetašević

Možda vam se svidi

Comments are closed.