Intervju sa Ivanom Tirićem: Volio bih sa Rudarom igrati Premijer ligu BiH

Mreža kakanjskog Rudara u 15 utakmica jesenjeg dijela sezone u Prvoj ligi FBiH zatresla se samo 8 puta. Manje pogodaka od „zeleno – crnih” primilo je samo bihaćko Jedinstvo. Među najzaslužnijim za dobar plasman – 4. mjesto i osvojenih 30 bodova je i dvadesetjednogodišnji čuvar mreže Rudara Ivan Tirić. Zanimljivo je, da Tirić „Pod Vardom” nije primio nijedan gol. “To je istina, protekle polusezone nisam primio gol na domaćem terenu. Međutim, tu pripadaju zasluge cijeloj ekipi, s tim da moram napometuti, kako Rudar imamo najbolju odbranu u ligi. To je definitivno”, za Sportzdk.ba kaže ovaj skromni mladić.

Rođen je u Gornjem Vakufu / Uskoplju, prva ljubav mu je bila lokalna NK Sloga.

„Počeo sam nogomet igrati i braniti iz hobija ali odlaskom u omladinsku školu NK Zagreb, krenuo sam ozbiljnije razmišljati o bavljenjem nogometom. Nakon završenog juniorskog staža moram priznati da sam imao dosta sreće jer odmah sam stao na gol Rudara. Onda je sve krenulo uzlaznom putanjom, najviše zahvaljujući treneru golmana Neziru Mujagiću”, govori nam Tirić.

Ekipa Rudara predvođena trenerom Milomirom Odovićem nalazi se na pripremama u Makarskoj, u sklopu kojih je odigrala i tri kontrolne utakmice.

„Imamo dobar tim, kvalitetnu upravu i uslove za rad. Za vodećim Jedinstvom zaostali smo 6 bodova, međutim u nastavku sezone imamo povoljniji raspored. U Kakanj nam dolaze i Jedinstvo i Sloboda. Potajno se nadamo da bi iz drugog plana mogli ući u Premijer ligu BiH. Jedinstvo i Sloboda su tu favoriti, a svakako ne treba zaboraviti ni Bratstvo. Mislim da će borba za 1. mjesto biti do samog kraja, a nadam se da ćemo se na kraju mi radovati”, optimista je čuvar mreže Rudara.

Nosio je dres mlade reprezentacije BiH, a sa Rudarom je ugovorom vezan do ljeta…

„Volio bih sa Rudarom igrati Premijer ligu BiH ako to bude moguće. Naravno, ako bude prilike, moj je san kao i svakog mladog igrača, zaigrati u nekon inozemnom klubu. Radim, treniram i nadam se dobrom zdravlju i da će mi se ispuniti obje želje”, za kraj će Ivan Tirić, pouzdani golman Rudara iz Kaknja.

sportzdk

Možda vam se svidi

Comments are closed.