7 C
Kakanj
Utorak, 11 Maja, 2021

Internacionalni teniski turnir u Kaknju: Kvalitet neće izostati unatoč manjem broju tenisera

U okviru manifestacije Kakanjski dani 2020, koja se ove godine odvija u skladu sa epidemiološkim mjerama, danas je počeo teniski turnir pod nazivom „Otvoreno prvenstvo Kameni dvorac“.

Nije prvi put da teniski klub „Kameni dvorac“ Kakanj gajeći dvadesetogodišnju tradiciju  organizira turnire na zavidnom nivou a koji redovno ostaju upamćeni po kvalitetnom tenisu i odličnoj organizaciji. Svi koji posjete Kameni dvorac u to će se i uvjeriti.

Učestvuju teniseri iz BiH i Hrvatske

Turnir je internacionalnog karaktera, učestvuje preko 40 učesnika iz cijele Bosne i Hercegovine i  Hrvatske dok iz drugih zemalja takmičari koji su planirali učešće nisu bili u mogućnosti prisustvovati usljed mjera koje su donesene zbog epidemije virusa krona.

Prijavljeni teniseri su u kategorijama: -35 godina, +35 godina, +45 godina i +55 godina. Inače, tenis se dijeli u dvije kategorije zbog starosne dobi da bi igrači bili približni jedni drugima i kvalitetnih mečeva.

Turnir će trajati tri dana. Danas se igraju singlovi u muškoj kategoriji, sutra singlovi u muškoj i ženskoj kategoriji mix dublovi i dublovi. Završetak turnira planiran je  u nedjelju kada će biti odigrani polufinalni i finalni mečevi.

Kronavirus smanjio broj učesnika

Na ovogodišnjem turniru zbog epidemije manji je i broj mlađih tenisera, ali kada sve ovo prođe nastavljaju sa turnirima kao što je to bilo prije epidemije mišljenja je Almir Šabović, organizator turnira.

Almir Šabović

  • Ima mlađih, nema previše zbog teške situacije. Koronavirus je najviše doprinijeo tome  gdje se ljudi boje sastajanja,  zajedničkih sjedenja i igara tako da je sad malo u stagniranju. Ali proći će i ovo pa ćemo nastaviti kao što je bilo i prije, kaže.

Klub „izrodio“ talente

Šabović je podsjetio i na talenat koji je „izrodio“ ovaj klub na način da su postignuti rezultati u Bosni i Hercegovini koje nisu mogli postići mnogi jači centri.

  • Kakanj je izbacio par teniserki  kao što je Nerma Čaluk  koja je postigla super rezultate  na nivou Bosne i Hercegovine koje djevojčice iz Sarajeva, Tuzle, Banja Luke kao jači centri nisu uspjele to što je ona uspjela. Ona je u našem klubu „Kameni dvorac“ – kaže Šabović za Kakanj-X.com.

Bešlagić: Tenis sam naučio igrati u Kaknju

Emir Bešlagić, bivši  teniski prvak Bosne i Hercegovine u kategoriji veterana iz Visokog također je učesnik „Otvorenog prvenstva Kameni dvorac“.

Emir Bešlagić

Bešlagić je otvoreno kazao kako je tenis upravo naučio igrati u Kaknju, te da će ovaj turnir proteći u skladu sa epidemiološkim mjerama.

  • Ja sam se bukvalno naučio igrati tenisa u Kaknju. Kakanj i Visoko dosta zajedno nastupaju i mislim da su to dva grada koja imaju najviše veterana u Bosni i Hercegovini. Neka najbolji pobijedi, ja ću ići na prvo mjesto svakako u svojoj kategoriji, jaka je i konkurencija. Ima dobrih igrača u sve tri kategorije –  kazao je Emir Bešlagić za Kakanj-x.com.


Fotografije pogledajte OVDJE.

 

(Kakanj-X.com)

 


Za aktivno praćenje manifestacije čiji medijski pokrovitelj je Kakanj-X.com preuzmite Android aplikaciju klikom OVDJE.

NAPOMENA: Realizacija manifestacije Kakanjski dani 2020 planirana je da se održi poštujući, u trenutku realizacije određenog sadržaja, važeće naredbe i preporuke Kriznog štaba, te se posjetioci mole za razumijevanje i poštivanje istih.

Više informacija o manifestaciji Kakanjski dani 2020 u okviru koje se realizira ovaj sadržaj pročitajte OVDJE.

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO