Inspekcija u bh. gradu najavila: Dan državnosti neradni dan, novčane kazne za prekršaj

Služba za inspekcijske poslove Grada Mostara obavještava poslovne subjekte iz oblasti trgovine, čiji rad podliježe ograničenjima propisanim Odlukom o radnom vremenu objekata u kojima pravne i fizičke osobe obavljaju djelatnosti na području Grada Mostara, da je za njih Dan državnosti 25. 11. 2022. godine neradni dan.

U svrhu nadzora nad provođenjem Odluke, timovi Inspekcije Grada Mostara navedenog dana bit će na terenu te u tom smislu provoditi inspekcijske nadzore u predmetu poštivanja neradnog dana državnog praznika, saopćeno je iz Grada Mostara.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

“Pravovremeno pozivamo sve poslovne subjekte iz oblasti trgovine čiji rad podliježe predmetnom ograničenju, da svoje poslovanje prilagode toj činjenici, i da navedenog dana ne budu zatečeni u obavljanju poslovnih djelatnosti, kako ne bi bili prekršajno sankcionirani”, ističe se u saopćenju.

Isti se upozoravaju na zaprijećene kazne zatjecanja u prekršaju. U skladu sa Zakonom o unutrašnjoj trgovini kazna pravnim osobama kreće se u rasponu od 2.000 do 10.000 maraka, odgovornim osobama u pravnim osobama od 500 do 1.500 marka, te fizičkim osobama-trgovcima od 500 do 1.200 maraka.

Zapriječene kazne, shodno Odluci, kreću se u rasponu od 1.000 do 3.000 maraka za pravne osobe, od 500 do 1.000 maraka za odgovorna osoba u pravnim osobama, te za fizičke osobe od 200 do 500 maraka.

(Foto: Bljesak.info)

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Nevjerovatno otkriće: Na području Srebrenice otkriveno nalazište zlata

Generalni direktor firme "Drina resurs" iz Srebrenice Aleksandar Mišković...

Već smo osjetili pripremu: Šta će ulazak Hrvatske u Schengen značiti za građane BiH

Pripremu susjedne zemlje za ulazak u Schengen prostor osjetili...

Emotivan trenutak: Dok su Marokanci slavili pobjedu, Hakimi otrčao u zagrljaj majci

U okviru drugog kola grupne faze Svjetskog prvenstva u...

U Italiji uhapšen bračni par iz BiH, kćerku tretirali kao roba

Pripadnici policijske stanice San Basilio u Rimu uhapsili su...