Inspekcija Općine Kakanj: U naselju Varda izdato 65 obavijesti u kojima mještane upoznaje sa proljetnom akcijom čišćenja

Popularno

Povezano

Odsjek za inspekcije Općine Kakanj zabilježio je u ulici Alije Izetbegovića bespravno izvođenje radova na izgradnji betonske ploče na javnoj površini ispred jednog od poslovnih objekata. Investitoru je ispostavljena prekršajna kazna i naređeno uklanjanje ploče. Ukoliko te ne učini ploču će ukloniti Općina, a investitoru će biti ispostavljena faktura za te poslove i plus dodatna kazna zbog nepostupanja po nalogu inspekcije.

Na području Plandišta inspekcija je obišla jednu od lokacija na kojoj je izvršeno bespravno postavljanje kamenja uz saobraćajnicu. Inspekcija će poduzeti mjere u skladu sa nadležnostima.

- Marketing -

Sve više i više savjesni građani prijavljuju one koji formiraju divlje deponije. Tako je stigla jedna prijava u kojoj se navodi ime i prezime osobe koja je uz obalu Trstionice odložila građevinski otpad.

U naselju Varda inspekcija je izdala 65 obavijesti u kojima mještane upoznaje sa proljetnom akcijom čišćenja, te traži da pokupe smeće oko svojih stambenih objekata. U skladu sa potrebama “Vodokom” će na očišćene lokacije nasuti zemlju. Dogovoreno je i izmještanje kontejnera kod zgrade “Elektro Kakanj” na višu kotu u naselju Varda. Nekoliko mještana je dobilo naloge da poprave vanjske česme.

Na lijevoj obali rijeke na izlazu iz Tršća prema Ponijerima odložene su velike količine jalovine i smeća. Međutim, inspekcija nema podatak ko je to činio, a nema ni prijava sa područja Tršća o tome ko je napravio ovo nesavjesno djelo.

Na području Slapne Gore zabilježen je slučaj odbacivanja uginulog  psa na divlju deponiju na udaljenosti 50 metara od kuća.Zahvaljujući savjesnim mještanima pronađen je vlasnik psa kojem je naređeno da uginulog psa propisno zakopa. (Press Općine Kakanj)

- Marketing -

Najnovije