7.4 C
Kakanj
Subota, 23 Januara, 2021

Inicijativa koja je Kaknju trebala: Proširenje mosta u Čatićima

Saobraćaj bi uskoro na regionalnom putu Kakanj-Visoko u mjestu Čatići mogao biti u potpunosti normaliziran ukoliko pokrenuta inicijativa urodi plodom.

U mjestu Čatići, na regionalnom putu Kakanj-Visoko (kod benzinske pumpe Kameni petrol) preko mosta na toj lokaciji oduvijek se saobraćalo otežano ukoliko sa jedne strane mosta se kreće teretno vozilo a sa druge putničko, dok o situaciji kada sa obje strane na mostu nađu dva teretna vozila ne želimo ni zamisliti.

Istina, saobraćajni znak za prvenstvo prolaza za vozila iz suprotnog smjera iz pravca Visokog  postoji. Međutim, vrlo često se dešava da se ipak vozila „nađu“ na sredini mosta zbog čega dolazi do kontakta i stvaranja eventualne materijalne štete.

Na jučer održavoj sjednici Skupštine Zeničko-dobojskog kantona Sedmedin Amiđić, zastupnik Demokratske fronte, pokrenuo je inicijativu prema Ministarstvu za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline za rekonstrukciju odnosno proširenje mosta u Čatićima na regionalnom putu Kakanj-Visoko.

  • Obzirom da se radi o mostu koji je veoma uzak i opasan, a svakodnevna frekvencija na već pomenutom mostu dovodi u opasnost sve učesnike saobraćaja koji su izloženi opasnostima i zastojima svakog dana – stoji u obrazloženju koje je objavio Amiđić.

Ukoliko inicijativa dobije potrebnu podršku, uposlenici TE Kakanj i brojnih firmi u Visokom, Sarajevu i drugim gradovima u koje svaki dan na posao putuju Kakanjci i Kakanjke te mještani Kujavča, Papratnice i drugih naselja mogli bi konačno bez zastoja i opasnosti stići na odredište.

 

 

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO