Influencer izgubio kontrolu nad Lamborghinijem u ilegalnoj utrci i ubio vozača Škode

U Njemačkoj je uhapšen poznati influencer nakon što se svojim Lamborghinijem Aventadorom S zabio u Škodu i ubio vozača tokom ilegalne ulične utrke.

Ta se stravična nesreća dogodila prošle sedmice dijelu Autobahna A66 u blizini njemačkog grada Franfurta.

Za volanom zelenog Lamborghinija Aventador S bio je Instagram influencer Navid Alpha, koji ima preko milion pratitelja na toj popularnoj mreži.

Njemački Bild izvještava da je vozač Aventadora S izgubio kontrolu i zabio se u zaštitnu ogradu prije nego što je udario Škodu i Opel.

Odmah nakon sudara, Lamborghini i Škoda su se zapalili i dok je Navid Alpha uspio izaći iz Lamborghinija, vozač Škode nije imao te sreće i tragično je preminuo na mjestu događaja, prenosi “Jutarnji“.

Video snimljen neposredno prije nesreće prikazuje influencera kako ubrzava autocestom u svom zelenom Aventadoru, dok ga slijede bijeli Aventador Roadster i Porsche 911 GT3 u divljoj vožnji kroz nekoliko traka.

Prema izvještaju, influencer je prebačen u obližnju bolnicu nakon sudara i trenutno je u policijskom zatvoru.

Isto tako, 26-godišnji vozač Porschea uhapšen je nedugo nakon nesreće, ali istražitelji još tragaju za vozačem drugog Lamborghinija koji je sudjelovao u utrci.

Instagramer je na svom profilu rado dijelio razne videozapise sebe i zelenog Aventadora S, uključujući i jedan “story” gdje jednom rukom vozi, a drugom mobitelom snima brzinu od 200 km/h.

Možda vam se svidi

Leave A Reply