Indonežanka rodila guštera

Debi Nubatos (31) rodila je nakon osam mjeseci trudnoće guštera, a Indonežani su angažovali čitav tim stručnjaka koji pokušava da riješi ovu misteriju. Naučnici u pomenutom timu smatraju da je apsolutno besmisleno da je žena rodila guštera i smatraju da treba pronaći logično objašnjenje.

Famozni porođaj se dogodio u selu Oenunto, a babica tvrdi da je otišla da pomogne ženi koja nije imala vremena da ode u bolnicu.

Od tog momenta traju verbalni napadi na Debi i njenu porodicu, a ljudi ih optužuju za vještičarenje, što je uzrokovalo i veliku svađu na društvenim mrežama.

– Apsolutno je besmisleno misliti da je žena rodila guštera. Nikada se nije dogodilo da ljudsko biće rodi neku drugu vrstu. To se jednostavno ne događa – rekao je doktor Mese Ataupa, šef bolnice u Kupangu.

– Razgovarali smo s lokalnim stanovništvom i potvrdili su da je žena imala simptome trudnoće. Međutim, smatramo da je to bila fantomska trudnoća koja podrazumijeva sve simptome tog stanja, ali beba nije u stomaku – dodao je Ataupa i istakao da je mali broj žena sa ovakvom trudnoćom rodilo nešto drugo, pa su mislili da je u pitanju neki iscjedak koji je dospio do guštera, pa su zbog toga pomislili da ga je žena rodila.

Međutim, babica Josefina Lidia Helen Vadu je insistirala da se gušter odnese na ispitivanje u lokalni Dom zdravlja, gdje će tražiti potvrdu da ga je rodila Debi Nubatos.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=hds2lpwif0s[/youtube]

avaz

Comments are closed.