― Marketing ―

Indija kupila tri miliona barela nafte od Rusije

- Marketing -

Indija je kupila tri miliona barela nafte od Rusije kojoj su mnoge zemlje uvele opsežne sankcije zbog rata protiv Ukrajine.

Indijski zvaničnik, koji nije želio da bude imenovan, rekao je da pred vladom ne postoje sankcije i prepreke za kupovinu nafte iz Rusije.

Indijski zvaničnik je kazao da su početkom sedmice od Rusije kupili tri miliona barela nafte te da će kupiti još nafte uprkos pozivima Sjedinjenih Američkih Država i drugih zemalja na uvođenje sankcija Rusiji.

- Marketing -

Portparol Ministarstva vanjskih poslova Indije Arindam Bagchi kazao je da su procijenili sve mogućnosti na tržištu, ističući da Indija većinu svojih potreba za naftom uvozi.

Napominjući da mnoge evropske zemlje također kupuju gas i naftu od Rusije, Bagchi je kazao da Rusija ne pruža većinu potreba za naftom u Indiji.

Portparolka Bijele kuće Jennifer Psaki istakla je da uvoz nafte iz Rusije u Indiju neće predstavljati kršenje američkih sankcija, ali je pozvala vlasdu New Delhija da zauzme principijelan stav.

- Marketing -

Općinski sud u Kaknju u 2023. godini izrekao 22 zaštitne mjere prema počiniocima nasilja u porodici

U periodu od 01.01. do 31.08.2023. godine Općinski sud u Kaknju je, shodno odredbama Zakona o zaštiti od nasilja u porodici Federacije BiH, počiniocima...