Incident u Brčkom, ruski ambasador demonstrativno napustio svečanost: “Neprihvatljive i provokativne izjave Sattlera”Iz Ambasade su čestitali rukovodstvu i građanima Brčkog važan datum, uz uvjerenje da će se praktična saradnja razvijati i ubuduće.

Ambasada Ruske Federacije u Bosna i Hercegovina zahvalila je vlastima Brčko Distrikta za izraženo gostoprimstvo povodom 22 godine od proglašenja distrikta – 8. marta, navodeći da su revoltirani što ovo gostoprimstvo nije ispoštovao šef Delegacije EU u BiH Johann Sattler.

- Marketing -

U objavi na Facebook stranici Ambasade Ruske Federacije ističe se da je Sattler u svom govoru tokom svečane akademije u “neprihvatljivim i provokativnim formulacijama dopustio izjave koji nemaju nikakve veze sa pomenutom temom”.

“Nažalost, u takvim okolnostima bili smo primorani da napustimo događaj”, napominju u ovom diplomatskom predstavništvu.

Iz Ambasade su čestitali rukovodstvu i građanima Brčkog važan datum, uz uvjerenje da će se praktična saradnja razvijati i ubuduće.

Ambasador Johann Sattler u obraćanju na manifestaciji povodom 22 godine od proglašenja Brčkog Distriktom BiH govorio je jučer i o ruskoj invaziji u Ukrajini, nakon čega je ruski ambasador Igor Kalabuhov demonstrativno ustao i napustio svečanost.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano