Incident na Volkswagen prezentaciji u Ženevi (VIDEO)

Volkswagenova prezentacija na sajmu automobila u Ženevi nije mogla da prođe bez podsjećanja na dizel skandal koji je uzdrmao ovu kompaniju, prenosi holandski sajt Nos.nl.

U toku predstavljanja restilizovanog modela Up!, na bini se pojavio ekološki aktivista obučen kao auto-mehaničar. On je prišao izloženom automobilu u namjeri da “instalira” prevarantski softver, aludirajući na Volkswagenovu dizel aferu iz septembra 2015. kada je otkriveno da je kompanija varala na testovima emisije štetnih gasova kod nekih dizelaša.

“Izvinjavam se, ali pripremio sam novi prevarantski softverski uređaj, koji niko neće moći da otkrije i sad ću da ga instaliram”, rekao je nezvani gost i sagnuo se ispod prednjeg dijela vozila, uprkos pokušajima prezentera da ga spriječi u tome.

“Hvala, ali ovo je savršeni automobil i nema potrebe da se popravlja”, pokušao je da se našali zvaničnik Volkswagena koji je predstavljao model prisutnim novinarima.

U trenutku dok ga je obezbjeđenje odvodilo sa bine, aktivista je uspjeo da doda kako je za postavljanje softverske sprave dobio odobrenje od prvog čovjeka kompanije, Matijasa Milera, koji mu je rekao da je to u redu, pod uslovom da ne budu otkriveni.

Incident su zabilježile brojne novinarske kamere:

Možda vam se svidi

Leave A Reply