Imate ove simptome? Što prije se testirajte na koronavirus

Popularno

Povezano


PCR testovi služe za dijagnosticiranje covida-19 i kod simptomatskih i asimptomatskih nositelja. Brzo otkrivanje zaraze može pomoći u liječenju bolesti. Ako ste bili u kontaktu s osobom koja je zaražena koronavirusom ili imate neke od simptoma koji se povezuju s covidom-19, trebali biste razmisliti o testiranju.

- Marketing -

S obzirom na dugačak popis simptoma, evo nekoliko na koje biste trebali obratiti pažnju kako biste znali trebate li se testirati.

Prema Sakthi Karunanithiju, ravnatelju javnog zdravstva u okrugu Lancashire, nije važno ako nemate tri klasična simptoma covida jer bi čak i glavobolja mogla pokazati da ste zaraženi. Prema službenicima javnog zdravstva, ovo je popis simptoma covida-19 koji ukazuju na to da biste se trebali testirati:

vrućica,
iznenadni kontinuirani kašalj,
gubitak mirisa i okusa,
stalna glavobolja,
nedostatak daha ili otežano disanje,
proljev,
umor,
mučnina ili povraćanje,
bolovi u mišićima i zglobovima,
grlobolja,
curenje iz nosa.

Treba napomenuti da postoji i nekoliko vrsta testova. Antigenskim testom se u vrlo kratkom roku može detektirati virus kod zaražene osobe. Međutim, s ovim testom treba biti oprezan jer može pokazati i lažno negativan rezultat prenosi “N1“.

PCR testovi su ‘zlatni standard’ i smatra se da je ovo najučinkovitiji način otkrivanja covida-19. Osim toga, postoji i test kojim se može ustanoviti ima li osoba antitijela na koronavirus. Ako test pokaže da osoba ima antitijela, to znači da je osoba u nekom trenutku već preboljela covid-19, prenosi E-Times.

- Marketing -

Najnovije