“Imam troje djece, najstariju kćerku ne podnosim: Probala sam sve, a sada je moj muž preuzeo svu brigu o njoj i ja se nadam samo jednoj stvari”


Taj njen problem izazvao je mnogo pažnje na forumu “Kidspot”, a evo šta ova anonimna mama kaže:

- Marketing -

“Imam troje djece i ne mogu da odaberem ono koje najviše volim, ali tačno znam ono koje mi se najmanje dopada. To je moja najstarija kćerka i u 95 posto vremena ja prosto ne mogu da podnesem da joj budem blizu. I moja mlađa kćerka, kao i sin, ponekad su nesnosni ali ih i dalje obožavam. Međutim, moja devetogodišnja kćekra Lili je druga priča. Imajte na umu da to što mi se ne dopada ne znači da je ne volim. Volim je, naravno, majka sam joj. Može da bude kakva god, uvijek ću je voljeti.

Međutim, ne sviđa mi se. Ne sviđa mi se njena ličnost – sebična je, stalno drami, odbija da prizna da je pogriješila, odbija da prizna da nije u pravu. Zato što me toliko nervira, prepustila sam njeno vaspitavanje mužu. Sad je on vozi na sport, na žurke, pomaže sa domaćim. Sve što ima veze sa njom radi moj muž jer mene ona jednostavno previše nervira. Prije nego što sam odustala, probala sam potpuno drugačiji pristup i provodila sam najviše vremena sa njom. Trudila sam se da ću tako nekako vidjeti neki njen kvalitet koji mi se dopada, ali ništa se nije dogodilo.

Sada mi samo ostaje da se nadam da će se promijeniti kada sazri – zaključuje majka u postu koji je podigao mnogo bure i naveo mnoge majke da priznaju da imaju sličnu dilemu sa svojom djecom, prenosi “Žena“.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano