IL-MA  JEWELRY Kakanj predstavila svoje radove na manifestaciji Kakanjski dani 2019

Prilikom posjete događaju ”Dani poljoprivrede, poduzetništva i ekologije” smo imali priliku da popričamo sa poljoprivrednicima i poduzetnicima koji su uzeli učešće na ovogodišnjoj manifestaciji ”Kakanjski dani 2019”.

Raznolik sadržaj štandova je privukao pažnju posjetilaca koji su sa radoznalošću prilazili štandovima te gledali ali i kupovali proizvode koji su bili izloženi.

Foto: Kakanj-X.com

 

Jedan od štandova je nosio naziv OBRTNIČKA RADNJA IL-MA  JEWELRY KAKANJ koji pripada gospođi Kubat Bahriji. Ona se bavi ručnom izradom nakita, kućne dekoracije, ukrasnh kutija te ostalih vrsta dekora.

Na štandu su izložene razne vrste nakita od setova do pojedinačnih lančića, naušnica, prstenova te mnogih detalja koji su izrađeni na poseban način.

Ovim poslom se bavi već dugi niz godina. 2013 godine je registrovala obrt koji i dan danas uspješno posluje. Ovim poslom se počela baviti iz ljubavi te uvijek nastoji da da maksimum od sebe pri njegovoj izradi. 

Samostalno sve proizvodi, jedino kada ima veliku narudžbu onda joj pomažu kćerke. Od lokalne zajednice ima podršku te je naišla samo na pozitivne komentare na njen rad te da joj zajednica stoji na raspolaganju.

Foto: Kakanj-X.com

Na kaknjskim danima učestvuje od 2014 godine redovno svake godine. Kaže da joj je ovo lijepo iskustvo te da je upoznala mnogo ljudi koji se bave sličnim ali i različitim djelatnostima. Zadovoljna je samom prodajom ali i organizacijom ove manifestacije. Od ove godine očekuje isto kao što je očekivala i od svake prethodne, prvenstveno puno poznanstava ali naravno i odziv ljudi.

 

(Kakanj-X / Nejra Fejzović)

 

Možda vam se svidi

Leave A Reply