12.5 C
Kakanj
Utorak, 15 Juna, 2021

„Identitluk“ u selekciji na dva festivala, „Huzur“ u petak na sceni NPM-a


Do planiranih gostovanja na festivalima, u Narodnom pozorištu u Mostaru nastavlja se sa redovnim repertoarom, pa tako će na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Mostaru u petak, 07.05.2021. godine biti odigrana predstava „Huzur“ autorice Martine Mlinarević, u režiji Alme Lapajne, sa početkom u 18 sati.
„Huzur“ donosi priču o borbi, suočavanju sa najtežim ljudskim strahovima, o slobodi i odgovornosti. Predstava ukazuje na važnost prevencije i redovnost obavljanja mamografskih i ultrazvučnih pregleda, te podstiče gledaoce na razmišljanje o tome šta može zadesiti nas ili nekoga ko nam je najbliži. Vrlo važna društvena tema koja je kompleksna, univerzalna i vječna. Sva pitanja koja se prožimaju kroz predstavu zapravo čovjek sam sebi postavlja kroz proces gradnje civilizacije.

IDENTITLUK / PR – .

U predstavi igraju: Ajla Hamzić, Fatima Kazazić Obad, Emir Spahić, Saša Oručević, Goran Lozo, Vedran Vilogorac, Jasmin Krpo, Amela Kreso i Emir Sejfić. Dramatizaciju predstave potpisuje Adnan Lugonić, scenografiju Tomaž Marolt i Alma Lapajne, kostimografiju Alma Lapajne, a muziku Rambo Amadeus.
Svi zainteresovani predstavu „Huzur“ imaju priliku gledati i u terminu petak, 28. maj u 18 sati.
Predstava će biti odigrana uz poštivanje svih mjera i naredbi Krizog štaba FBiH koje su na snazi. Broj mjesta ograničen!
Cijena ulaznice iznosi 10 KM, sa popustom za učenike, studente i penzionere 5 KM.
ULAZNICE
Ulaznice su u prodaji na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9 – 14 sati, na dan igranja predstave od 9 do 14 sati te od 18 do 20 sati. Rezervacije: na broj 036/550-128, mail: [email protected], porukom u inbox na Facebook ili Instagram stranici Narodnog pozorišta Mostar.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO