Identifikovani “sankaši” na autoputu, evo kako će biti sankcionisani

Na autoputu A1 u smjeru Sarajevo – Zenica jučer je zabilježena opasna vožnja, ni manje ni više, već sankama koje je autoputem vukao automobil na koje su bile zakačene.

Vozači koji su svjedočili ovom nesvakidašnjem prizoru, automobil je užetom za sobom vukao sanke na kojima je sjedio muškarac, i to u pratnji druga dva vozila sa upaljena sva četiri žmigavca i to sve zbog pregleda na Youtubeu!

Sarajevska policija je identifikovala tri vozila i pet osoba koje su učestvovale u ovoj veoma opasnoj avanturi.

– Sve osobe su punoljetne i one su privedene i saslušane u prostorijama MUP KS, nakon što smo od građana primili dojavu o događaju na autoputu i pogledali video. Riječ je o osobama inicijala D.Ž. (1997.), S.B. (1989.), E.Đ. (2000.), K.Đ. (1995.), M.A. (1999.) – rekao je glasnogovornik MUP KS Mirza Hadžiabdić.

O događaju je obaviješten i dežurni tužilac Tužilaštva KS koji je rekao da u konkretnom slučaju nema elemenata krivičnog djela i da se učesnici sankcionišu po prekršajnom osnovu.

– Biće pokrenuti zahtjevi za prekršajni postupak nadležnom sudu i najvjerovatnije je riječ o novčanoj kazni – dodao je Hadžiabdić.

Prenosi Bh-index

Možda vam se svidi

Leave A Reply