I SFF se mijenja zbog epidemije korona virusa: Kako će se ove godine organizovati Sarajevo Film Festival?

Predstavnici SFF-a i članovi Vlade su konstatovali kako je neophodno formiranje zajedničkog radnog tijela sa predstavnicima Vlade Kantona Sarajevo, Štaba civilne zaštite KS i SFF-a, koje bi se isključivo bavilo organizacijom festivala

Predstavnici SFF-a su tokom današnjeg sastanka obavijestili članove Vlade kako će se ovaj vrlo važan festival realizirati, u zavisnosti od epidemiološke situacije kroz određene krugove, tj. na nivou Sarajeva, Bosne i Hercegovine, regiona ili Evrope.

Direkcija SFF je ostvarila brojne kontakte sa Hrvatskom, Crnom Gorom i Srbijom, te imaju, kako su naveli, pozitivne reakcije. Ukoliko se održi trenutna epidemiološka situacija, SFF ima priliku da bude podjednako uspješan i organiziran kako je to rađeno i prethodnih godina.

Predstavnici SFF-a i članovi Vlade su konstatovali kako je neophodno formiranje zajedničkog radnog tijela sa predstavnicima Vlade Kantona Sarajevo, Štaba civilne zaštite KS i SFF-a, koje bi se isključivo bavilo organizacijom festivala.

Dogovoreno je da će komandantica Štaba civilne zaštite koordinirati rad zajedničkog radnog tijela, te na osnovu ulaznih informacija iz direkcije SFF-a pripremiti sve operativne i druge mjere s ciljem zaštite zdravlja sudionika festivala,piše Depo

Na kraju je konstatovano kako organizatori Sarajevo Film Festivala i dalje očekuju da će biti angažovan maksimalan broj turističkih radnika i ugostiteljskih objekata, kao i proteklih godina.

 

Možda vam se svidi

Leave A Reply