I prodavači suvenira imali rekordnu sezonu u Kompleksu Ravne

Aleja suvenirnica u Kompleksu Ravne iz godine u godinu ima sve brojnije sadržaje i sve bolju ponudu, a tome svakako doprinose i sve veće posjete gostiju iz cijelog svijeta.

Kao što je sezona u Bosanskoj dolini piramida ponovo bila rekordna, tako rekorde obaraju i suvenirnice i obrti koje je moguće pronaći nadomak ulaza u tunele Ravne.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

– Jako sam zadovoljan sezonom koja je na izmaku, a mislim i da sve ostale kolege koje rade ovdje dijele moje mišljenje. Nakon kratke pauze ove godine smo ponovo imali naše stalne goste iz cijelog svijeta, tako da je i prodaja mnogo bolja, ali i potražnja, zbog koje svake godine se trudimo da obogatimo našu ponudu. – priča nam Nermin Alihodžić, vlasnik suvenirnice „Nino“ na Ravnama.

- Advertisement -Kakajnski Oglasi - Najveći oglasnik u Kaknju MegaOglasi - Brza prodaja i kupovina

Nermin već nekoliko godina ima ovaj obrt, bavi se nabavkom i prodajom kristala, minerala, dragog kamenja i brojnih interesantnih primjeraka koji privlače pažnju posjetilaca Bosanske doline piramida.

– Što se tiče kupovine tu prednjače gosti iz Njemačke i Austrije, koji su mnogo zainteresovani za kristale, dobro se razumiju, tako da je s njima i najviše posla. Naravno, svi gosti koji nam dođu imaju želju da nešto kupe i da imaju uspomenu na boravak u Bosanskoj dolini piramida, pa se i mi stalno trudimo da imamo što bogatiju ponudu i za svakog gosta ponešto. Od ove godine u ponudi imamo drveni kristal, obogatili smo ponudu ukrasnih magneta, a tu su i neki tradicionalni bosanski proizvodi i predmeti. – kazao nam je Nermin.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Kako se širi i uređuje sam Kompleks Ravne, tako se širi i ovo mjesto koje je nazvano Aleja suvenirnica, a danas svojim uređenjem, izgledom i ponudim, i zaslužuje ovaj naziv.

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Za četiri mjeseca školske klupe u USK-u napustilo više od 200 učenika

Svakim danom je sve veći broj ljudi koji iz...

U ovom kantonu bijela kuga je stalno stanje

Ako je suditi po vitalnoj statistici Kanton 10, kao...