I BiH je imala Kopitza: Admir Sović je u krvavom piru nožem zaklao troje djece, a potom presudio sebi

Popularno

Povezano


Stravičan zločin koji je rano jutros u Zagrebu počinio Harald Kopitz, 56-godišnji Austrijanac, koji je ugušio dvoje blizanaca, kćerku i sina, od sedam godina te njihovog četverogodišnjeg brata, nažalost, nije prvi slučaj u kojem otac diže ruku na nevine mališane.

- Marketing -

Jezivi detalji ovog mučnog slučaja podsjetili su bh. javnost na krvavi pir Admira Sovića iz Bihaća iz decembra 2018. godine.

Sović je, za razliku od Kopitza, uspio presuditi sebi, a imao je opaku namjeru ići i korak dalje te ubiti i suprugu.

Pozadina zločina
Podsjetimo, Sović je u krvavom piru ubio, također, svoje troje djece, a potom se objesio. „Avaz“ je nakon tragedije, koja je zavila u crno Bihać, od policijskih inspektora dobio na uvid informacije o pozadini ovog neviđenog zločina, odnosno motivima te načinu na koji je Admir ubio svoju djecu.

Zločin je prijavio Admirov najbolji drug Asim Dulić. Na teren su izašli policajci, a s njima i stručnjak za eksploziv.

– Ostavio je bombu kašikaru, na kojoj je osigurač bio skoro izvučen. Indikativno je da je bombu stavio na komad papira na kojem je napisao poruku za svoju suprugu Leilu – otkrio je tada naš sagovornik iz policije.

Istražitelji su bili šokirani porukama koje su pronašli.

– Napisao je, a što smo pronašli na licu mjesta: „Ne sekiraj se, djeca su zbrinuta. Nisu gladna otišla na ahiret. Da sam našao i tebe, i tebe bih ubio. Izgubila si ono najdraže. Ali, uzeo sam ti ono najdraže, djecu vodim sa sobom, a tebe, k…., nikada niko više neće zovnuti „mama“ – napisao je Admir nakon što je ubio djecu.

Kuća u Bihaću u kojoj je stravičan zločin počinio Admir Sović

Krvavi papir
Papir je bio krvav, kao i zidovi sobe u kojoj su djeca spavala.

– Zidovi su krvavi, jer je djecu zaklao kuhinjskim nožem. Pronašli smo i krvavi nož. U tom oproštajnom pismu vidi se da se on sveti svojoj supruzi. Na kraju joj je napisao, ali to je već nečitko, da proda motor i nekome vrati dug. Dvoje mlađe djece spavalo je jedno pored drugog, dok je najstarije dijete bilo na drugom kauču – pričao je tada naš izvor.

Nakon nezapamćenog zločina, majka ubijene djece zahtijevala je da dženaza ocu i djeci ne bude isti dan. Tako je prvo ukopan Admir Sović, a dan poslije nesretna djeca.

- Marketing -

Najnovije