17.7 C
Kakanj
Subota, 31 Jula, 2021

Husejnagić o stanju u KB Zenica

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Predsjednik Vlade Zeničko dobojskog kantona Munib Husejnagić je na današnjem susretu sa novinarima ocijenio,da je kompleksno i teško stanje u Kantonalnoj bolnici Zenica posljedica više faktora među kojima i činjenice da, prema zakonskoj regulativi, direktor mora biti ljekar.

Cijenim ljekarski kadar ali smatram da je Bolnica ogromno preduzeće koje mora imati menadžerski tim na bazi ekonomije,ustvrdio je Husejnagić.

Prema njegovim riječima,za vrijeme mandata premijera, u Bolnici nije našao saradnike za ključne projekte,a do danas menadžment nije ništa uradio po pitanju veoma povoljne ponude Saudijskog kredita.

– Smatram i ličnim neuspjehom da u proteklih godinu i po nisam u Bolnici naišao na sagovornike da se stanje ustanove popravi.

Husejnagić je podsjetio da je budžet Zeničke bolnice 2001. godine bio 22 miliona maraka,a ove godine je narastao na 60 miliona. Neznatno više zaposlenih ove,u odnosu na ranije godine,navodi na zaključak da su ipak ključni problemu unutar sistema vođenja ove zdravstvene ustanove.

Zaključio je, da se proteklih godina u Bolnici nije vodilo računa o racionalnom investiranju sa finansijskom podlogom.

(kakanj-x/RTVZE/Š.B.)

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO