Humanitarna akcija za Lemeš Faruka – pomozimo Faruku da se izliječi od leukemije

U petak i subotu, 18. i 19. maja, ispred gradske fontane u Kaknju realizira se humanitarna akcija za pomoć liječenju Lemeš Faruka iz Visokog, a u sklopu humanitarne akcije prikupljanja novčanih sredstava za liječenje ovog hrabrog dječaka. Akcija će trajati od 8 do 16 sati, a svi koji žele pomoći Faruku svoje priloge će moći ubaciti u humanitarnu kutiju na štandu.

Faruk Lemeš je jedanaestogodišnji dječak iz Visokog  koji boluje od leukemije i trenutno je na liječenju u Turskoj. Nakon neuspjelog liječenja u Pedijatrijskoj klinici Sarajevo, preporučen je nastavak liječenja u klinici MEDICALPARK u Istambulu. U ovu kliniku  je otišao sa roditeljima 26. 02. 2018. godine te nastavio liječenje gdje bi trebalo da se obavi i transplatacija koštane srži od donora koji je već obezbijeđen.

Troškove transplatacije  bi trebao snositi Fond solidarnosti, ali sve troškove liječenja i boravka u Turskoj do transplatacije, koji iznose oko 50 000 eura, primorana je da obezbijedi porodica. Pošto se radi o velikom novčanom iznosu koji porodica nije u stanju da obezbijedi sama, pokrenuta je humanitarna akcija za prikupljanje potrebnog iznosa kako bi se Faruku omogućila prilika za dalje liječenje.

Svi koji žele pomoći ovom dječaku mogu to učiniti pozivom na humanitarni broj 090 291 068 čime doniraju 2 KM, donacijom preko Addiko banke na račun broj 3061153850852140 na ime Fikret Lemeš, na devizni račun Swift: HAABBA22, IBAN: BA393060332928411378, Partija: 29284113, beneficiary Fikret Lemeš, ili donacijom na štandu u petak i subotu, 18. i 19. maja, ispred gradske fontane u Kaknju u periodu od 8 do 16 sati.

Pozivamo sve dobre ljude da se odazovu ovoj plemenitoj akciji i da zajedno omogućimo bolje djetinjstvo ovom hrabrom dječaku.

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Ne slažeš se? Komentariši

avatar