Hrvatski policajci snimljeni kako oduzimaju mobitele migrantima u vozu

Hrvatska policija je, odavno je poznato, u lovu na izbjeglice i ilegalne migrante po cijelom hrvatskom teritoriju.

Ovaj portal je dobio snimak akcije policije u vozu koji je 17. januara ove godine vozio iz Siska za Zagreb. Vidljivo je da je policajac migrantima oduzeo tri mobitela, bez ikakvog otpora migranata jer su na takav postupak hrvatske policije već bili spremni.

“Sad samo pazi da ti tu ne izađu”, čuje se kako jedan policajac govori kolegi dok u ruci drži tri zaplijenjena mobitela.

Na snimku se vidi i posebno upada u oči da policajci, osim što oduzimaju mobitele migrantima, suprotno pravilima, imaju nepotpunu uniformu. Nemaju kape, što je manji prekršaj zbog kojeg policajci budu kažnjeni oduzimanjem 200 kuna s plaće, ali nemaju ni istaknute značke na uniformama, a po zakonu su ih dužni imati da bi ih se u svakom trenutku moglo identificirati.

Odbili pokazati značke putniku u vlaku

“Nakon intervencije zatražio sam jednog od policajaca da mi da svoj broj značke, što je odbio. Bio je jako grub, rekao mi je: ‘Ko si ti? Ne miješaj se. Šta hoćeš?’, i poslao me da sjednem na svoje mjesto”, rekao je putnik koji je dostavio snimak policijskog postupanja.

Policija potvrdila da je riječ o migrantima

Na novinrski upit Policijska uprava zagrebačka poslala je prilično štur odgovor koji prenosimo u cijelosti:

“Po dolasku voza na stanicu u Velikoj Gorici, prvo stajalište, pola sata kasnije, policijski službenici Policijske stanice Velika Gorica doista su potvrdili početnu informaciju i ulaskom u vlak utvrdili da se radi o pet stranih državljana bez dokumenata. Iste su izveli iz vlaka radi daljnjeg postupka u policijskoj postaji gdje je utvrđeno da se radi o nezakonitim migrantima, državljanima Maroka”, navodi se u odgovoru policije.

Možda vam se svidi

Leave A Reply