Hrvatski Cammeo Taxi najavio dolazak u BiH, predsjednik Sarajevotaxija poručuje: Nećemo im to dozvoliti!

Cammeo je poslovanje započeo 2006. godine u Rijeci. Četiri godine kasnije otvara i predstavništvo u Osijeku gdje su i počeli razvijati franšizni projekt. Cammeo je do danas postao zaštitni znak za usluge prijevoza u Hrvatskoj, ali i šire

Cammeo Taxi, kompanija iz Hrvatske, planira proširiti svoje poslovanje na Bosnu i Hercegovinu. Kada će početi raditi u BiH, još ne znaju.

U proteklih nekoliko mjeseci Cammeo Grupa je proširila je svoje poslovanje u Srbiji i Sloveniji. Počeli su raditi u Beogradu, Čačku, Kragujevcu, Novom Pazaru, Ljubljani Mariboru, Kopru, Celju, Kopru…

Najava pomenute kompanije da će uskoro poslovati u Bosni i Hercegovini izazvala je negodovanje sarajevskih taksista, piše Faktor.

Enver Suljagić, predsjednik Sarajevotaxija, koje broji 1.030 taksista u Sarajevu, veoma oštro je regovao na najavu taksi firme iz Hrvatske da namjerava raditi i u BiH.

– Garantujem da nikada ovi taksisti iz Hrvatske neće doći u Sarajevo. To im mi nećemo dozvoliti, a znam da ta firma loše posluje i u Hrvatskoj, a kako će onda dobro raditi negdje drugo. Tačnije, Cammeo Taxi propada – kazao je Suljagić za Faktor.

Inače, Cammeo je poslovanje započeo 2006. godine u Rijeci. Četiri godine kasnije otvara i predstavništvo u Osijeku gdje su i počeli razvijati franšizni projekt. Cammeo je do danas postao zaštitni znak za usluge prijevoza u Hrvatskoj, ali i šire.

Cammeo Grupa ima više od 700 automobila i 1.300 zaposlenih u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji nudi usluge taksi prijevoza te premium i luksuznog prijevoza na kraće i duže relacije i taksi sa sjedištem za bebe.

Taksi se može naručiti u dva klika jednostavnom mobilnom aplikacijom koja nudi čak i mogućnost plaćanja taksija. Uz to vožnja se može platiti i na kraju mjeseca, navodi se na web stranici Cammeo Taxi.

Kada će početi raditi u BiH, još ne znaju. U međuvremenu prate tržište, konkurenciju i kada dođu, poručuju, napravit će revoluciju u taksi prijevozu, koji će biti kvalitetan i jeftin.

Možda vam se svidi

Leave A Reply