Povezano

Hrvatska: Stožer civilne zaštite objavio uslove za ulazak u zemlju od 01.septembra


Ulazak za Hrvatske državljane kao i za ostale građane EU ,Švicarske, Amerike, Australije, Kanade i građane trećih zemalja koji imaji EU vizu:

- Marketing -

Omogućit će se ulazak u Republiku Hrvatsku ako posjeduju važeću i valjanu EU digitalnu COVID potvrdu.

Ukoliko još ne posjedujete EU digitalnu COVID potvrdu, omogućit će vam se ulazak u Republiku Hrvatsku uz:

Nalaz PCR testa koji ne smije biti stariji od 72 sata, a BAT Antigen test 48 sati od trenutka testiranja do dolaska na granični prijelaz, a također možete uz

potvrdu ne stariju od 270 dana o primitku dvije doze cjepiva koje se koristi u državama članicama EU (Pfizer, Moderna, AstaZeneca, Gamaleya, Sinopharm) ili predočenje potvrde ne starije od 270 dana o primitku jedne doze cjepiva koje se prima u jednoj dozi (Janssen/Johnson&Johnson) ako je prošlo 14 dana od primitka te jedne doze;
potvrdu o preboljenju COVID-19 i primitku jedne doze cjepiva unutar šest mjeseci od početka bolesti, s tim da cijepljenje mora biti provedeno prije manje od 270 dana od dolaska na granični prijelaz;
potvrdu o primitku prve doze cjepiva Pfizer, Moderna ili Gamaleya, s kojom je moguće ući u Republiku Hrvatsku u razdoblju od 22. do najviše 42. dana od primitka cjepiva, odnosno od 22. do najviše 84. dana od primitka prve doze cjepiva AstraZeneca;
predočenje pozitivnog PCR ili brzog antigenskog testa, kojim se potvrđuje da se vlasnik oporavio od infekcije virusom SARS-CoV-2, pri čemu je taj test napravljen unazad 270 dana, a stariji od 11 dana od dana dolaska na granični prijelaz ili uz predočenje liječničke potvrde o preboljenu.

Ulazak za građane trećih zemalja :

Građani trećih zemalja među kojima su Bosna i Hercegovina, Republika Srbija, itd u Republiku Hrvatsku mogu ući bez dokazivanja posebno opravdanog razloga putovanja čime su ispoštovane važeće izmjene preporuka Vijeća Europske unije. Pri tom moraju ispunjavati epidemiloške uslove, kao i do sad, predočiti negativan PCR ili antigenski test na COVID-19 ili potvrdu o cijepljenju.

Dakle, potrebni su slijedeći dokazi :

Brzi antigenski test koji ne smije biti stariji od 48 sati a PCR-test od 72 sata od testiranja do dolaska na granični prijelaz.

Također možete predočiti i potvrdu ne stariju od devet mjeseci o primitku dvije doze cjepiva gdje je bitno da je od druge doze cjepiva proteklo 14 dana ili 14 dana od prve doze one vakcine koja se prima u jednoj dozi.

Priznaje se također i pozitivan PCR i brzi antigenski test koji su pozitivni iz kojeg je vidi da je osoba preboljela COVID-19 u posljednjih 270 dana a mora biti stariji od jedanaest dana od dolaska na granični prijelaz.

Također i oni koji su preboljeli koronavirus i primili jednu dozu cjepiva u roku od šest mjeseci.

Iznimke od svih potrebnih potvrda su :

– djeca mlađa od (12) dvanaest godina, ukoliko su u pratnji roditelja ili staratelja.

–bez posebnih mjera je dozvoljen boravak u Republici Hrvatskoj ne duži od 12 sati a isto važi i za Hrvatske državljane koji žele van države na 12 sati i prilikom povratka mogu bez 3G potvrde.

– svi putnici u tranzitu a rok je 12 sati

– prekogranični radnici

– pacijenti koji putuju iz neophodnih zdravstvenih razloga.

- Marketing -

Najnovije

Popularno