Hrvatska premašila brojku od 200.000 turista u jednom danu

Popularno

Povezano

Prema prvim podacima iz sistema eVisitor, danas je premašena brojka od 200.000 turista u jednom danu.

U Hrvatskoj boravi trenutno 213.000 turista od čega je 183.000 stranih turista, a 30.000 domaćih, saopćeno je iz Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske.

- Marketing -

Najveći broj noćenja ostvarili su strani turisti iz Njemačke i to više od 50 hiljada, zatim slijede domaći turisti odnosno turisti iz Hrvatske koji su ostvarili više od 30 hiljada noćenja, turisti iz Slovenije koji su ostvarili gotovo 27 hiljada noćenja, turisti iz Austrije s 26 hilajda noćenja, turisti iz Poljske sa 17 hiljada noćenja te turisti iz Češke koji su ostvarili više od 16 hiljada noćenja.

Najviše noćenja ostvareno je u Istri (više od 70 hiljada), zatim u Primorsko – goranskoj županiji (43 tisuće) te Splitsko – dalmatinskoj županiji (više od 34 hiljade).

  • Ovo je potvrda da turisti Hrvatsku gledaju kao sigurnu destinaciju za svoj boravak i odmor. Napravili smo sve preduvjete za to, a poštivanje epidemioloških mjera i dalje je ključno kako bi se zadržala ova povoljna epidemiološka situacija te kako bismo ostvarili uspješnu sezonu“, izjavila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.
- Marketing -

Najnovije