Hrvatska od 1. marta popušta mjere: Otvaraju se terase kafića i restorana


Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske u sklopu popuštanja epidemioloških mjera, donio je odluku o otvaranju terasa kafića i restorana koje će moći raditi od šest do 22 sata, prenosi Anadolu Agency (AA).

- Marketing -

Stožer je danas, u sklopu popuštanja mjera, donio odluku o otvaranju terase kafića i restorana koje će moći raditi od šest do 22 sata bez puštanja muzike, te se dopuštaju treninzi u zatvorenom uz pridržavanje epidemioloških mjera. Odluka stupa na snagu 1. marta.

Prema odluci, zabranjena su održavanja svih javnih događanja i okupljanja na kojima je prisutno više od 25 osoba na jednom mjestu. Na privatnim okupljanjima i svečanostima može biti prisutno najviše 10 osoba iz najviše dva različita kućanstva, te javna događanja te okupljanja i svečanosti svih vrsta mogu trajati najduže do 22 sata.

Na sahranama, posljednjim ispraćajima i polaganjima urni može biti prisutno najviše 25 osoba, sućut ožalošćenima se ne smije izražavati bliskim kontaktom, a uprave groblja obvezne su nadzirati pridržavanje protuepidemijskih mjera.

Ograničenje radnog vremena za pekarnice i trgovine kruhom i pekarskim proizvodima do je 22 sata, a odlukom je zabranjena je prodaja alkoholnih pića u vremenu od 22 sata do 6 sati.

Radno vrijeme kasina, automat klubova i uplatnih mjesta za klađenje može biti od osam do 22 sata, uz zabranu pružanja ugostiteljskih usluga.

Sportska natjecanja i treninzi koji su dopušteni mogu se održavati samo bez gledatelja i uz strogo pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a organizatori su obvezni osigurati da se svi sportaši i nužno tehničko osoblje koje je prisutno pridržavaju propisanih epidemioloških mjera te da se sportski objekti iznimno koriste samo za potrebe dopuštenih aktivnosti.

Obvezno je korištenje maski za lice ili medicinskih maski na otvorenom prostoru kada nije moguće održavati fizičku distancu od najmanje 1.5 metar.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano