Hoće li se klupko zločina koji je potresao region konačno odmotati: Misteriju masakra u Jabukovcu riješava opušak?

Tužilaštvo naložilo analizu opuška pronađenog na salašu Raje Kazimirovića, koji je likvidiran sa majkom, sestrom i sestričinom.

Zbog zločina u Jabukovcu prvo je uhapšen Davor Pernić (35), a potom i Maja B. (25), s kojom je bio u ljubavnoj vezi. Pernić je priznao zločin i najprije je rekao da je sam likvidirao porodicu, ali je poslije dva mjeseca promijenio iskaz.

– U oktobru je istražiteljima rekao da mu je u zločinu pomagala ljubavnica i da je ona pucala u dvije žrtve, pa je Maja uhapšena, ali je nakon tri mjeseca puštena da se brani sa slobode – kaže izvor i nastavlja: – Pernić je tvrdio da posjeduje nekoliko snimaka svojih i Majinih telefonskih razgovora, te poruke, koje navodno dokazuju njenu umiješanost u masakr. Međutim, u tužilaštvu su preslušani razgovori između Pernića i Bađikićeve, ali u njima nije bilo govora o zločinu. Pernić je te snimke predložio jer je navodno snimao sve što je pričao s Majom, ali je kasnije kazao da baš taj razgovor o planiranju zločina nije snimljen.

– Na oružju iz kog je pucano nisu nađeni Majini DNK tragovi, dok Pernićevi jesu, a sada se ispostavilo da ni u njihovoj međusobnoj komunikaciji nema govora o masakru. Jedino što je ostalo da se uradi jeste vještačenje pikavca nađenog na mjestu zločina – kaže izvor. – Trebalo bi da se utvrdi da li na njemu ima DNK tragova Maje B. Ostala vještačenja su privedena kraju, tako da je posle toga tužilaštvo na potezu – dodao je izvor.

Otac osumnjičenog: “DAVOR NE PUŠI”

Slaviša Pernić, otac osumnjičenog Davora, ranije je objašnjavao da su na mjestu zločina nađeni opušci, ali da je njegov sin nepušač.

– Davor nikad nije zapalio cigaretu, pa otkud ti pikavci? Siguran sam da je tamo bilo još nekoga i da moj sin, ako je počinio ubistvo, to nije uradio sam, već na nečiji nagovor – rekao je ranije Slaviša, piše “Kurir“.

Možda vam se svidi

avatar